Regizoarea Ruxandra Ghiţescu şi actriţa Iulia Ciochină, la Berlinale Talents 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizoarea Ruxandra Ghiţescu şi actriţa Iulia Ciochină participă la secţiunea Talents a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 11 - 21 februarie, informează berlinale.de.

Iulia Ciochină s-a remarcat, printre altele, în scurtmetrajul "Drumul Taberei", de Mihai Mincan, din seria colectivă "Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti" (2014), pentru care a primit o nominalizare la premiile Gopo, în "Lumea e a mea" (2015), de Nicolae Constantin Tănase, şi în "Comoara" (2015), de Corneliu Porumboiu.

Regizoarea Ruxandra Ghiţescu a participat în această secţiune a festivalului - dedicată tinerelor talente din domeniul cinematografic- şi în 2015. Este cunoscută pentru scurtmetrajele "Urban Groove" (2011) şi "Poveste de familie" (2013).

Aceasta va prezenta, în secţiunea Project Labs a Berlinale Talents, proiectul cinematografic "Otto The Barbarian", film care spune povestea unui adolescent în vârstă de 17 ani, martor la moartea iubitei sale, Laura.

Programul Berlinale Talents, aflat acum la cea de-a 14-a ediţie, a înregistrat 2.761 de aplicaţii, dintre care la festival sunt invitaţi 300 de participanţi. Anul acesta, în acest program vor fi prezenţi tineri cineaşti din 79 de ţări, iar între 13 şi 18 februarie aceştia vor participa la 100 de evenimente, la care sunt invitaţi peste 150 de profesionişti în domeniu.

România a fost reprezentată de mai mulţi tineri actori, regizori şi scenarişti de-a lungul timpului la Berlinale Talents: printre aceştia, Cosmina Stratan, Andreea Vasile, Alexandru Petru Bădeliţă, Ana Ularu, Dragoş Bucur, Maria Popistaşu şi Ada Condeescu.

Dintre cei 300 de participanţi, 40 participă la secţiunea Project Labs cu proiecte aflat în curs de realizare: documentare, scurtmetraje, lungmetraje şi seriale online.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite