Răzvan Mazilu pune în scenă primul „cabaret noir” din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul show de cabaret noir din Capitală, intitulat „Mon Cabaret Noir” şi pus în scenă de Răzvan Mazilu, va avea premiera pe 30 septembrie, la sala Teatrelli.

Anita Berber (1899 - 1928) îşi trăieşte liberă viaţa şi arta, fără încorsetări şi teama de a fi judecată de societate şi uimeşte prin curaj, idei novatoare şi nonconformism. Adeptă a curentului flapper, provocatoare, hedonistă lipsită de prejudecăţi, Anita Berber face din propria ei viaţă un destin special, o operă de artă condimentată cu relaţii amoroase neconvenţionale, fiind, în acelaşi timp, o sursă de inspiraţie pentru actriţele populare ale vremii precum Marlene Dietrich şi Greta Garbo. Show-ul lui Răzvan Mazilu se doreşte el însuşi un manifest pentru libertate, pornind de la povestea unei artiste care şi-a trăit viaţa ca pe o operă de artă.

Alături de Răzvan Mazilu, care îşi va interpreta rolul exclusiv prin dans, vor juca, dansa şi cânta live tinerele actriţe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu, se arată într-un comunicat de presă.

„În lumea cabaretului se râde mult şi uneori gros, dar din inimă şi deloc superficial. Iar în spatele marelui hohot de râs se ascunde adevărul, nimic nu e superficial, există foarte multă luciditate şi subtilitate”, spunea Răzvan Mazilu, regizor şi coregraf al spectacolului, care semnează şi costumele extravagante de cabaret, mixând moda anilor 1920 cu arta şi accentele contemporane.

„Spectacolul este diferit de tot ceea ce am realizat până acum pe scenele teatrelor din Bucureşti. Accesez cabaretul burlesc, un gen pus în scenă în premieră în Bucureşti. Povestea e inspirată de Berlinul anilor '20, The Golden Twenties, şi prezintă modul de viaţă liber al oamenilor de atunci, o perioadă în care se trăia din plin, se gândea liber şi se iubea intens. Cabaretul era o artă în plină evoluţie. Eu cred că, într-o viaţă anterioară, am trăit în perioada interbelică. Mă interesează să ştiu cum ne regăsim noi, cei de azi, în cabaret. Spectacolul este şi ca o evadare din cotidian, într-o lume care ştia să viseze frumos, cu ochii larg deschişi”, a mai spus artistul.

În „Mon Cabaret Noir” se va cânta live muzica din repertoriul lui Edith Piaf, Jaques Brel, Marlene Dietrich, dar şi din cabaretul noir contemporan.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite