„Războiul bătrânilor” începe în această toamnă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Războiul bătrânilor” de John Scalzi, primul din seria omonimă inclusă în topul celor mai bune 100 de romane SF şi bestseller New York Times, deschide seria de toamnă de la Editura Nemira, fiind publicat în colecţia Nautilus.

Romanul „Războiul bătrânilor” urmăreşte povestea lui John Perry, care, la 75 de ani se înrolează în armată. Oamenii au cucerit în sfârşit stelele, dar planetele potrivite pentru a fi locuite sunt puţine şi rasele de extratereştri cu care ne luptăm pentru ele sunt numeroase. Departe de casă, războiul continuă de zeci de ani şi Forţele Coloniale de Apărare caută întotdeauna noi recruţi. Schimbările prin care trec soldaţii sunt mult mai dificile decât şi-au imaginat: tehnologia le permite acum savanţilor să transfere conştiinţa şi experienţa lor în trupurile unor soldaţi tineri, adaptaţi la condiţiile din spaţiu. Autorul a fost recompensat pentru acest roman cu premiul John W. Campbell în 2006, în acest moment fiind în pregătire o ecranizare a seriei la SyFy.

John Scalzi s-a născut pe 10 mai 1969 în California. A studiat la universitatea din Chicago, printre profesorii săi numărându-se celebrul scriitor Saul Bellow. A scris cronici de film şi editoriale umoristice, apoi a devenit editor la America Online. Din 1998 îşi dedică tot timpul literaturii. În ianuarie 2005 a debutat cu romanul „Războiul bătrânilor”, care avea să fie primul din cea mai cunoscută şi cea mai aporeciată seria a sa, din care mai multe romane au fost nominalizate la Premiul Hugo. În 2006 a apărut volumul „The Ghost Brigades”, continuarea romanului „Războiul bătrânilor”, precum şi „Android’s Dream”. A publicat şi lucrări de nonficţiune şi a scris articole pe teme din multiple domenii: finanţe, jocuri video, filme, astronomie, literatură. În 2010 a fost ales preşedinte ale Science Fiction and Fantasy Writers of America, uniune pe care a condus-o până în 2013. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite