Radu Paraschivescu, despre apariţia în reclama la „Savana Culoare“: „Nu a existat niciun fel de opintire. Singura problemă a mea a fost una sudoripară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit marţi, la Adevărul Live, despre cel mai recent volum al său, „Orice om îi este teamă”, apărut la editura Humanitas                                                       FOTO: Eduard Enea
Scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit marţi, la Adevărul Live, despre cel mai recent volum al său, „Orice om îi este teamă”, apărut la editura Humanitas                                                       FOTO: Eduard Enea

Prezent, marţi, la Adevărul Live, scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit şi despre felul în care a ajuns să joace în reclama la „Savana Culoare”, alături de Andi Vasluianu. Propunerea i-a fost făcută de Robert Tiderle, fondatorul Papaya Advertising.

În această vară, scriitorul Radu Paraschivescu apărea pe micile ecrane în reclama la vopseaua „Savana”, alături de Andi Vasluianu. „Pentru putere de acoperire superioară în media & social media, l-am invitat pe domnul Radu Paraschivescu, aşa, ca o apariţie, să joace în campania noastră”, anunţa pagina de Facebook a produsului.

Papaya Advertising care are o campanie prin care încearcă să îi facă pe români să folosească mai bine limba română, aveau nevoie de „ceva legat de limba română şi de corectarea greşelilor”, după cum a povestit marţi, scriitorul Radu Paraschivescu, la Adevărul Live.

Acum au zis să mai facă un pas şi să aducă pe cineva care e oarecum acreditat în pe piaţă şi în televiziune ca un om care ţine o mică emisiune dedicată limbii române. Şi aşa s-a ajuns la mine. Robert Tiderle mi-a făcut propunerea, eu am marşat cu bucurie pentru că le ştiam parte din portofoliul oamenilor de acolo. Sunt nişte oameni de toată isprava şi şi-au confirmat verticalitatea în trecutul apropiat. Şi nu încetez să-i felicit pentru asta”.

Întrebat despre cum a fost să lucreze cu Andi Vasluianu, scriitorul a explicat că îl mai văzuse înainte pe actor o singură dată, însă cel mai probabil acesta îl uitase. 

„Ne înâlniserăm la o masă unde era multă lume. Cred că el uitase că mă cunoscuse. Eu ţineam minte, că el e celebritatea, nu eu, şi colaborarea cu el a fost foarte simpatică şi cordială. E un om de nota 10, cel puţin aşa îmi pare, şi cred că aşa este”, a povestit Paraschivescu.

Concluzia scriitorului: „nu a existat niciun fel de opintire”. De fapt, doar una.  „Singura problemă a mea a fost o problemă sudoripară. Eu transpir enorm şi instalaţia de aer condiţionat n-avea voie să funcţioneze că bâzâia, şi eram în pragul verii, aşa că a existat un disconfort termic. În rest, lucrurile au mers şnur”.

„Orice om îi este teamăUn partid, doi ani şi trei premieri” este titlul celui mai recent volum semnat de scriitorul Radu Paraschivescu, o radiografie a politicii româneşti prin intermediul unei analize a limbajului folosit de politicienii din actuala coaliţie de guvernare. Îşi numeşte volumul şi „cartea-parastas” a României ultimilor doi ani, în care PSD-ul s-a aflat la cârma ţării. „Orice om îi este teamă” este, conform autorului, „o amendă simbolică pentru partidul care mai are puţin şi îşi îngenunchează ţara”, fiind văzut şi ca un instrument de măsură pentru „trei decenii de speranţe înşelate şi de iluzii pierdute”. 

Cartea va fi lansată şi la Târgul Internaţional de carte „Gaudeamus”, sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 15.30. 

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite