Radu Beligan va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu, alături de Emil Hossu, Ion Lucian şi Tatiana Stepa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Beligan (1918-2016)
Radu Beligan (1918-2016)

Locul de veci al lui Radu Beligan, la Cimitirul Bellu din Capitală, va fi lângă cele ale actorilor Emil Hossu şi Ion Lucian şi interpretei de muzică folk Tatiana Stepa. Trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, între orele 10.00 şi 13.00, iar înmormântarea va avea loc în aceeaşi zi la Cimitirul Bellu, a anunţat Uniunea Teatrală din România.

UPDATE: Lamia Beligan: Trupul neînsufleţit al lui Radu Beligan va fi depus, vineri seară, la biserica Colţea, iar sâmbătă la TNB

Trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus vineri seară, la orele 20, la biserica Colţea pentru priveghi, urmând ca sâmbătă dimineaţă să fie aşezat în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti, între orele 10.00 - 13.00, a anunţat fiica actorului, Lamia Beligan, pe contul de Facebook.

”Mulţumesc din suflet celor care sunt alături de mine şi de familia mea în aceste clipe grele. Regret că datorită unor false informaţii vehiculate în presă oamenii au fost îndreptaţi, în mod gresit, către Teatrul Naţional în această seară.

Tatăl meu va fi depus mâine seară, la orele 20, la biserica Colţea pentru Priveghi, urmând ca sâmbătă dimineaţă să îşi întâlnească pentru ultima oară publicul iubit în incinta Teatrului Naţional”, a scris, joi seară, pe contul de Facebook fiica lui Radu Beligan, Lamia Beligan.

Trupul neînsufleţit al maestrului Radu Beligan va fi depus sâmbătă, la ora 10.00, în foaierul Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale”, iar slujba religioasă va începe la capela Cimitirului Bellu, la ora 14.00.

Locul de veci al lui Radu Beligan, la Cimitirul Bellu din Capitală, va fi lângă cele ale actorilor Emil Hossu şi Ion Lucian şi interpretei de muzică folk Tatiana Stepa.

”UNITER - Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe faţă de dispariţia unui titan al teatrului românesc, maestrul Radu Beligan (14 decembrie 1918 – 20 iulie 2016)”, se arată în mesajul transmis.

Cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a încântat cu şarmul său inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, după cum spunea maestrul, ”m-au făcut ceea ce sunt”.

”Un actor unic, mentorul a zeci de generaţii, idolul a mii de spectatori, un adevărat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trăit pentru meseria lui, punând Teatrul pe primul plan. Un artist complet: actor de teatru, film şi radio, regizor, scriitor, profesor universitar, director de teatru, preşedinte de onoare al Institutului Internaţional de Teatru, membru al Academiei Române, Radu Beligan este o personalitate a Teatrului Mondial. Ne va rămâne mereu în amintire cu zâmbetul său dulce-amărui... Dumnezeu să îl ierte!”, se arată în comunicatul UNITER.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, membru de onoare al Academiei Române, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.

Membru de onoare al Academiei Române, Radu Beligan a devenit, în 1961, deputat al Marii Adunări Naţionale, din care a făcut parte până în 1989. În acelaşi an, a fost instalat în funcţia de director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, iar în perioada1969 - 1989 a fost membru în Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite