Radu Beligan şi Marin Moraru, 54 de ani de Comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Beligan va fi prezent la cea de-a 54 aniversare a Teatrului de Comedie
Radu Beligan va fi prezent la cea de-a 54 aniversare a Teatrului de Comedie

Teatrul de Comedie din Bucureşti va sărbători 54 de ani de existenţă pe data de 5 ianuarie 2015, printr-un spectacol de gală la care vor participa artişti precum Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru.

Arhivele Teatrului de Comedie sunt personajul principal al unui eveniment ce va marca cea de-a 54-a aniversare a instituţiei, în cadrul unui spectacol de gală care se va desfăşura în cea de-a cincea seară a noului an. Luni, pe 5 ianuarie 2015, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei „Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990”, proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă.

Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală la care vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu, Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci, va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu şi Cătălin Ştefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

Comedia Remix este un proiect de activare a arhivelor ce va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziţiei, un film documentar şi o serie de conferinţe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul aşază evoluţia teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială şi antropologică.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite