Radu Beligan a fost internat şase zile la Spitalul Elias. Actorul a fost externat în această dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Radu Beligan a fost internat şase zile în Spitalul Elias din Capitală, pentru o suferinţă medicală, iar vineri a părăsit spitalul vindecat, a declarat, pentru Mediafax, directorul medical al unităţii sanitare, dr. Dana Safta.

"Maestrul Radu Beligan este bine. Suferinţa pentru care a fost internat, în 15 noiembrie, s-a vindecat, astfel că vineri pleacă acasă", a mai spus directorul medical.

Radu Beligan va împlini 97 de ani în 14 decembrie. În acestă zi, iubitorii de teatru sunt invitaţi la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, la o dublă sărbătoare: ziua de naştere a maestrului Radu Beligan şi 300 de reprezentaţii cu spectacolul "Egoistul", care se joacă cu sala plină de 11 ani.

A devenit o tradiţie ca Radu Beligan să îşi sărbătorească aniversările alături de publicul care i-a fost mereu alături. Şi anul trecut, dar şi în 2013, cunoscutul actor a jucat de ziua sa în spectacolul "Lecţia de violoncel", la Teatrul Metropolis din Bucureşti, al cărui director onorific este acesta.

În 2013, a doua zi după ce şi-a sărbătorit cea de-a 95-a aniversare, imediat după spectacolul "Egoistul", jucat şi regizat de Radu Beligan la Teatrul Naţional Bucureşti, acesta a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, din partea Guinness World Records.

Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, între anii 1961 şi 1969, şi director al Teatrului Naţional Bucureşti, între 1969 şi 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru şi Film, între 1950 şi 1965, şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul artei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite