RadiRo aduce muzica de la Premiile Nobel în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Carmina Burana“, de Carl Orff, va fi interpretată de Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, luni, 26 septembrie, în primul concert susţinut în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio. Tot în cadrul acestui festival va concerta şi Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, care susţine anual un concert cu ocazia Premiilor Nobel. Ediţia a III-a a festivalului va avea loc în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016.

Orchestra va fi condusă de Cristian Măcelaru. Pe scenă vor mai evolua Corul Academic Radio, dirijor: Ciprian Ţuţu şi Corul de Copii Radio, dirijor: Voicu Popescu.Invitatul special al serii este violoncelistul Răzvan Suma,  unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români care va interpreta Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel şi orchestră de Haydn.

Cel de-al doilea concert al Orchestrei Naţionale Radio va avea loc pe 30 septembrie 2016, de la ora 19.00, când ansamblul va fi condus de Leo Hussain. Alexandru Tomescu, celebrul violonist care cântă cu vioara Stradivarius Elder-Voicu va fi solistul serii. Acesta va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră de S. Barber.

Ansamblul care susţine anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va avea două concerte în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediţia a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016.

radiro

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 19.00, orchestra va fi condusă de dirijorul Miguel Harth – Bedoya, nominalizat la premiile Grammy şi câştigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-şef al ansamblului.

Programul serii va începe cu Selecţiuni din Peer Gynt, cunoscuta lucrare a lui Edvard Grieg, cel mai de seamă muzician din şcoala naţională norvegiană. Variations over Variations over a Norwegian folk tune de A. Janson va fi interpretată de Tine Thing Helseth (foto dreapta). Seara se va încheia cu  Variaţiuni pe o temă originală  - Enigma de Elgar.

Duminică, 25 septembrie 2016 de la ora 19.00, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia condusă de acelaşi Miguel Harth – Bedoya, îl va avea ca invitat pe pianistul Vadym Kholodenko, care s-a remarcat ca unul dintre cei mai dinamici şi înzestraţi muzicieni ai generaţiei sale, apreciat pentru interpretarea sa „impecabilă, vibrantă şi plină de imaginaţie” (Cleveland Plain Dealer). Acesta va interpreta Concertul în la minor pentru pian şi orchestră  al romanticului Edvard Grieg.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite