Proiecţii cu „Bacalaureat“ în prezenţa regizorului Cristian Mungiu în Bucureşti şi 4 oraşe din ţară. Zece mii de spectatori după primul weekend VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Titieni şi Maria Drăguş, în „Bacalaureat“
Adrian Titieni şi Maria Drăguş, în „Bacalaureat“

„Bacalaureat“, filmul pentru care Cristian Mungiu a primit Premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes, poate fi vizionat astăzi, miercuri 25 mai, în prezenţa regizorului şi a actorilor principali, într-o proiecţie care va avea loc la Cinemateca Eforie, la ora 19.00. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu publicul. Vor urma proiecţii de gală în prezenţa lui Cristian Mungiu şi a actorilor principali în patru oraşe din nordul Moldovei.

Începând de joi, 26 mai, vor avea loc proiecţii de gală în prezenţa regizorului şi a actorilor principali în Suceava (26 mai la cinematografele Modern si Universitatea Ştefan cel Mare), Botoşani (27 mai, cinema Unirea), Iaşi (28 mai, cinema Victoria) şi Piatra Neamţ (28 mai, cinema Dacia).

Detalii despre programul proiecţiilor se găsesc pe www.bacalaureat2016.com.

În urma succesului de la Cannes, filmul a fost achiziţionat spre distribuţie în peste 40 de ţări şi invitat deja la peste 20 de festivaluri internaţionale.

În România, filmul a adunat deja zece mii de spectatori după primul weekend de difuzare şi poate fi vizionat în cinematografe în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Brăila, Bacău, Piteşti, Braşov, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanţa, Buzău, Lugoj, Baia Mare, Deva, Sibiu, Galaţi, Oradea, Satu Mare, Vulcan, Oraviţa, Reşiţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bârlad, Tulcea, Focşani.

Distribuitorul filmului, Voodoo Films, organizează deopotrivă proiecţii şi în oraşele din România în care nu mai există cinematografe, dar în care exista comunităţi de cinefili sau autorităţi locale interesate.

Proiecţiile speciale vor avea loc în Alba Iulia (Casa de Cultură a Sindicatelor, 26 mai), Cugir (Casa de Cultură, 27 mai), Câmpina (Casa Municipală de Cultură Geo Bogza, 30 mai), Vatra Dornei (Casa de Cultură Platon Pardău, 1 iunie), Zalău (Sala de spectacole a Clădirii Transilvania, 2 iunie), Victoria (3 iunie).

Afis film Bacalaureat
Bacalaureat, considerat ‘pasionant de la cap la coadă’ de către site-ul francez de specialitate Allocine, ‘are tensiunea unui thriller’ conform Huffington Post, este numit ‘filmul perfect’ de către criticul francez Philippe Rouyer şi a fost considerat cel mai bun film din festival de către reputaţi critici internaţionali, inclusiv cei care şi-au exprimat opiniile despre filmele de la Cannes în revista de cinema Ekko.

Premiul pentru Cea mai bună regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de film de la Cannes, precedentele două fiind trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, şi premiul pentru scenariu în 2012, pentru După Dealuri, film pentru care au primit premiul de interpretare la Cannes şi cele două actriţe din rolurile principale: Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul şi regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădureţu; Montaj imagine şi sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici. O producţie Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuţia Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producţie România-Franţa-Belgia.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite