Bacalaureatul olimpicilor 2016. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii care au susţinut, marţi, probele la Matematică şi Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a XII-a
Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a XII-a

Peste 200 de elevi de clasa a XII-a au susţinut, marţi, proba obligatorie a profilului a Bacalaureatului Olimpicilor, sesiune specială care se desfăşoară la Braşov. Printre altele, cei de la Uman, care au susţinut proba la Istorie, au avut de realizat un eseu despre participarea românilor la relaţiile internaţionale din Evul Mediu şi de la începuturile modernităţii.

Pe 25 mai, absolvenţii de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la alegere a profilului, iar pe 26 mai  este programat examenul scris la limba şi literatura maternă. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 mai.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site subiectele pe care le-au avut de rezolvat sportivii şi olimpicii din loturile naţionale.

Luni, 23 mai, elevii de clasa a XII-a au dat proba la Limba şi literatura română. Experţii au apreciat că testul de limbă s-a pliat pe modelul cu care au fost obişnuiţi elevii, iar asta vine în ajutorul elevilor.

„Atâta timp cât nu există schimbări în abordare şi examenul se încadrează în acelaşi tipar, elevii cam ştiu la ce să se aştepte şi ştiu ce şi cum să înveţe. Până şi la eseu, structurile sunt cam aceleaşi”, a spus Ruxandra Achim, care a subliniat că subiectele nu au fost dificile.

  Proba obligatorie a specializării Istorie 2016

  Proba obligatorie a profilului. Examen Matematica Profil Real, specializarea matematică - informatică 2016

  Proba de matematică, filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii 2016

  Proba de matematică, filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale 2016

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite