Programul social „Artiştii pentru Artişti“, la cea de-a XIII-a ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania socială „Artiştii pentru Artişti“, aflată în cel de-al 13-lea an, reuneşte pe scenă 24 de mari artişti români, într-un spectacol de strângere de fonduri pentru artiştii vârstnici, cu probleme de existenţă sau de sănătate. Evenimentul are loc pe 31 martie, de la 19.00, la Sala Radio din Capitală.

Un număr de 24 de artişti de seamă ai momentului sunt implicaţi în spectacolul de pe 31 martie, de la Sala Radio, în programul social permanent al Uniunii Teatrale din România (UNITER), „Artiştii pentru artişti“. Campania are loc anual, în intervalul martie – aprilie, definit ca o perioadă a solidarităţii teatrale, deoarece data de 27 martie este consacrată Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul „Artişti pentru Artişti” s-a instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi.

La final de martie, publicul se va putea reîntâlni cu Dorin Andone, Alexandru Arşinel, Ilinca Dumitrescu, Felicia Filip, Marcel Iureş, Raul Kusak, Vasile Macovei, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca, Horaţiu Mălăele, Adrian Naidin band, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul Allegretto, Tania Popa, Aurelian Octav Popa, Stela Popescu, Victor Rebengiuc, Paula Seling, Eusebiu Ştefănescu şi Cătălin Târcolea. Amfitrion va fi Ion Caramitru, evenimentul desfăşurându-se pentru a elogia pe mai vârstnicii colegi care, cu tenacitate şi entuziasm, au reîmprospătat, an de an, timp de o viaţă, miracolul teatral.

UNITER îi invită şi în acest an pe toţi cei care şi-au făcut o obişnuinţă în a fi aproape de seniorii teatrului, instituţiile de cultură şi publicul iubitor de gen să se alăture campaniei naţionale „Artişti pentru Artişti“. În 2013, campania naţională „Artiştii pentru Artişti“, derulată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), a strâns o sumă de 77.300 de lei. Biletele au fost puse în vânzare la Sala Radio, Teatrul Naţional Bucureşti, pe site-ul bilete.ro, precum şi în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro“ şi în magazinele Germanos.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite