Programul IDEO IDEIS, festivalul de teatru de la Alexandria VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O  parte din echipa de organizatori a festivalului,  la gala de încheiere Ideo Ideis, 2016                                        FOTO: https://www.facebook.com/ideoideis/
O  parte din echipa de organizatori a festivalului,  la gala de încheiere Ideo Ideis, 2016                                        FOTO: https://www.facebook.com/ideoideis/

Între 7 şi 13 august, la Alexandria, are loc cea de-a 12-a ediţie a festivalului IDEO IDEIS, unde vor fi prezente personalităţi ale culturii, artelor şi sportului, jurnalişti şi activişti civici, printre care Marcel Iureş, Tudor Chirilă, Roman Tolici, Bogdan Stelea sau Elena Stancu.

Claudiu Bleonţ şi Tudor Chirilă vor susţine fiecare câte un Masterclass, în cea de-a doua zi a festivalului, marţi, pe 8 august, respectiv în cea de-a treia zi, miercuri, pe 9 august, de la ora 20.00. De asemenea, Marcel Iureş, preşedinte de onoare al festivalului, va urca pe scenă ca actor invitat în cadrul spectacolului „Un stejar”, în regia lui Bobi Pricop, spectacol care se va juca vineri, 11 august, la Casa de Cultură din Alexandria.

Timp de o săptămână, locuitorii şi cei care vor vizita Alexandria se vor putea bucura de o serie de activităţi demne de o capitală culturală: 19 spectacole de teatru (10 profesioniste + nouă spectacole de teatru tânăr), 14 reprezentaţii de spectacole stradale şi un concert Fanfara Transilvania în plin centrul oraşului, pe o scenă special amenajată vizavi de Casa de Cultură, după cum informează un comunicat de presă emis de organizatori. 

Două dintre cele mai bune filme româneşti ale anului vor fi proiectate la Cinematograful din cadrul Casei de Cultură: Ana, mon amour, în regia lui Călin Netzer, care a fost la Festivalul de film de la Berlin, cu actorul alexăndrean Mircea Postelnicu în rolul principal (joi, 10 august, ora 20) şi Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, prezentat la Festivalul de film de la Cannes (vineri, 11 august, ora 20).

 De vineri până duminică, în grupe de către trei, mentorii Andi Vasluianu, Cătălin Ştefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu, Pavel Bartoş, Ofelia Popii şi Şerban Pavlu vor răspunde întrebărilor la Sesiunile de Q&A din Sala de şedinţe a Primăriei din Alexandria. Tot de vineri până duminică, cele nouă trupe de liceeni mentorate de ei îşi vor prezenta spectacolele publicului pe scena Casei de Cultură din Alexandria.

De asemenea, în afară de spectacolele invitate, toate evenimentele IDEO IDEIS (excepţie făcând atelierele dedicate liceenilor) sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.  Programul spectacolelor poate fi consultat aici.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite