Prima ediţie DokStation, gata de start

0
0

Documentare recente vor fi proiectate în premieră în România la prima ediţie a festivalului de filme documentare muzicale DokStation, care se va desfăşura în perioada 23-25 septembrie, în câteva cartiere din Bucureşti, în sectoarele 1, 2, 4 şi 6, avându-i invitaţi speciali pe muzicianul şi artistul scoţian Bill Drummond, cofondator al trupei de avangardă pop The KLF, şi Stefan Schwietert, regizor.

 ”DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, are un program de documentare recente, în premieră în România, filme ce descoperă poveşti despre muzică, poveşti din studio, de pe scenă şi din culise, poveşti despre muzici, vorbe şi viziuni, poveşti ale unor muzicieni cu eşecurile şi succesele lor”, au transmis organizatorii.

În deschiderea Dokstation, vineri, 23 septembrie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Naţional, va fi proiectat, în premieră în România, filmul ”Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling” (2016), regizat de Andrew Dominik. Documentarul este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album (acoperă toate cele opt piese) semnat Nick Cave &The Bad Seeds, ”Skeleton Tree”, şi un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Proiecţia filmului în varianta 2D va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susţinut de trupa The Mono Jacks, una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din peisajul muzical autohton şi de câteva extrase din noul documentar (work in progress), ”The Mono Jacks”. Vara aceasta trupa a lansat un nou single, ”Drumul”. Accesul în Amfiteatrul “Mihai Eminescu” se face începând cu ora 18.30.

După vizionarea filmului, Bill Drummond şi Stefan Schwietert vor fi prezenţi pentru o conversaţie cu spectatorii.

DokStation
”Drummond este omul cu care cândva The KLF cucerea lumea pop-ului. Un spirit anarhist, un etern golan care acum dirijează cel mai mare cor al lumii – The17, un ansamblu de amatori fără partituri şi fără repetiţii. Stefan Schwietert («Echoes of Home») îl însoţeşte pe Drummond în căutarea acestuia de noi voci: în aer liber sau într-o fabrică, într-o sală de clasă sau într-un pub. Fostul solist al formatiei The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-şi imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare. Este o călătorie către punctul zero al muzicii”,

au mai transmis organizatorii.

Tot în a doua zi de festival, va fi proiectat, în Parcul Drumul Taberei, documentarul ”Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets” (2014), regizat de Florian Habicht. Cunoscută şi apreciată pentru piese precum “Common People” şi “Disco 2000”, trupa se întoarce după 25 de ani în Sheffield, pentru ultimul concert din Marea Britanie.

Documentarul va fi precedat de un concert susţinut de muzicianul Mihail. Single-ul de debut “Dans nocturn” aminteşte de câţiva dintre artiştii preferaţi ai lui Mihail: John Mayer, Junip, Glen Hansard, Jack Johnson, Jose Gonzalez şi Aloe Blacc. Hitul “Mă ucide ea” a ocupat primele poziţii în top-urile muzicale din România.

Programul de concerte este completat de trupele The Nuggers şi ORKID şi DJ set cu A. Rusu şi Rock DJ.

Accesul este liber, dar se face pe bază de rezervare pe eventbook.ro, pentru proiecţiile şi concertele de la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Naţional şi de la Club Control, iar pentru cele de la Grădina cu filme şi Teatrelli, pe bază de rezervare pe eventim.ro.

DokStation este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural ”Bucureşti - Oraşul in-vizibil”.

image
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite