Premierul Cioloş şi ministrul Corina Şuteu au transmis mesaje de regret la dispariţia marelui actor Marin Moraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Moraru              FOTO: Adevărul
Marin Moraru              FOTO: Adevărul

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Culturii, Corina Şuteu, au transmis mesaje prin care îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Marin Moraru, actor despre care spune că a lasat în urmă roluri devenite legendare şi o mimică de scenă unică.

Marele actor Marin Moraru s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 79 de ani.

”Ca orice foarte mare artist, Marin Moraru s-a stins cu discreţie. A lasat în urmă roluri devenite legendare, o mimică de scenă unică, un univers de personaje pe care îl păstrăm şi îl vom păstra întotdeauna în cea mai luminoasă parte a memoriei noastre afective. Marii artişti trăiesc ca să ne înveţe şi pe noi cum să trăim mai frumos”, a scris ministrul Culturii.

”Sunt curios să văd ce e dincolo, pentru că sunt sigur că dincolo este cunoaşterea totală şi nemărginirea” - Marin Moraru.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe la moartea actorului Marin Moraru, afirmând că el a fost o minte sclipitoare şi unul dintre actorii "luminoşi" care a marcat lumea teatrului şi filmului românesc.

Marin Moraru a fost unul dintre actorii luminoşi care a marcat lumea teatrului şi filmului românesc decenii la rând, cum numai cei puţini, atinşi de har o pot face. Din păcate, încă o stea a scenei ne părăseşte. Rămânem fără o minte sclipitoare, un actor talentat cu un farmec aparte şi un om care a fost mereu interesat şi de viaţa cetăţii", a scris Dacian Cioloş, în mesajul său.

Actorul Marin Moraru a murit, duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 79 de ani, "în urma unei grele şi necruţătoare suferinţe”, potrivit informaţiilor oferite de Dana Safta, directorul spitalului, agenţiei News.ro.
Managerul de al Elias a precizat că Marin Moraru era internat în spital din 10 august, iar de o zi se afla la Terapie Intensivă.

Marin Moraru s-a născut pe 31 ianuarie 1937, în Bucureşti, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în anul 1961. După absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" (1968-1971) şi Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferenţiar universitar la IATC Bucureşti (1974-1980), s-a întors, în anul 1980, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale”.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite