Premieră „Hamlet”. Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor, mamă şi fiu în viaţă şi pe scenă

0
0
Tudor Aaron Istodor (Hamlet) şi Maia Morgenstern ( Gertrude), în "Hamlet", un spectacol regizat de  Marcel Ţop FOTO: Tiberiu Dinescu&Cristian Oprescu
Tudor Aaron Istodor (Hamlet) şi Maia Morgenstern ( Gertrude), în "Hamlet", un spectacol regizat de  Marcel Ţop FOTO: Tiberiu Dinescu&Cristian Oprescu

Toate biletele au fost epuizate pentru cele două spectacole de avanpremieră (3 şi 4 februarie) ale noii montări Hamlet, în regia lui Marcel Ţop, în care Maia Morgenstern interpretează rolul reginei Gertrude, alături de fiul său, Tudor Aaron Istodor, în rolul lui Hamlet.

Actorii Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Laura Cosoi, Dana Rogoz, Dorin Andone, Viorel Păunescu, Cristina Mihăilescu, Mihai Stănescu, Smaranda Caragea, Alexandra Murăruş şi Andrei Runcanu sunt în  distribuţia spectacolului "Hamlet", care se joacă în această seară în avanpremieră la Teatrul Nottara.

 Primele reprezentaţii sunt 3 şi 4 februarie,  iar următorul spectacol va avea loc luni, 10 februarie, la Teatrul Nottara, de la orele 20.00.

La casele de bilete ale Teatrului Nottara nu mai există bilte pentru primele două reprezentaţii ale spectacolului regizat într-o viziune contemporană de către Marcel Ţop.

Costumele sunt realizate de Adina Buzatu şi Răzvan Ciobanu.

Marcel Ţop este regizorul care a definit scena românească de underground din zilele noastre prin spectacolul "Deformaţii", aşa cum spune criticul de teatru, Cristina Modreanu. Când şocant şi virulent, ca în „Natural Born Fuckers”, „G.O.D.” sau „Edmond”, când languros, decadent şi voluptuos, ca în „Valmont”, când cinic, ironic şi baroc, ca în „Deformaţii”, Marcel Ţop nu se repetă niciodată”, după cum consideră criticul Cristina Rusiecki.

"Povestea lui Hamlet este povestea noastră"

Ataşamentul lui Marcel Ţop faţă de "Hamlet", după cum spune regizorul însuşi, vine din calitatea acestuia de erou şi nu de anti-erou cum este adesea considerat. Ţop vede frumuseţea acestei poveşti chiar în umanitatea personajului. Hamlet este în viziunea sa, "un om la fel ca noi toţi, într-o lume condusă de minciună, ticăloşie şi escrocherie, el nefiind nici mincinos, nici ticălos şi nici escroc. Hamlet e pătimaş, are sânge fierbinte de om. Povestea lui Hamlet este povestea noastră".

Elsinore, Danemarca. O noapte polară, fără de sfârşit. O lume glamorous, mondenă, o atmosferă de ipocrizie, o lume în care nu există onestitate, decenţă, intimitate.

Oamenii se împacă uşor cu crimele şi nelegiuirile celor puternici, o iau ca pe un lucru firesc. Gloria, popularitatea, faima şi banii sunt valorile lor. Cu toţii stiu că, pentru a lua puterea, Claudius şi-a omorât fratele şi a luat-o pe regina de soţie, grăbindu-se ca nu cumva Hamlet, moştenitorul legitim, să preia puterea. Dar ce pot face ei? E mai comod aşa…
Hamlet vrea să restabilească dreptatea, vrea să-şi răzbune tatăl, vrea să schimbe lumea. Cu preţul vieţii şi al iubirii. Cu paravanul nebuniei.
Regele Claudius vrea să-l omoare. Să-l îndepărteze din preajma sa căci simte pericolul demascării şi al morţii.
Şi astfel începe vânătoarea! Care pe care! Dreptatea sau ipocrizia? Adevărul sau minciuna? Frica vinovatului sau curajul idealistului? Viaţa sau moartea? Câte puţin din toate.
La fel ca azi…

“Dragul meu Horatio, rămâi în viaţă, şi spune-le oamenilor povestea mea… restul e tăcere.”

Titlu:       Hamlet
Autor:      William Shakespeare

Traducere şi adaptare:     Marcel Ţop
Distribuţia:      
Tudor Aaron Istodor (foto)...........Hamlet
• Maia Morgenstern....................Gertrude
• Marius Bodochi.........................Claudius
• Laura Cosoi / Dana Rogoz..................Rosencrantz
• Smaranda Caragea/Alexandra Murăruş....................Guildenstern
• Dorin Andone.................................groparul
• Viorel Păunescu..............................Polonius, Osric
• Cristina Mihăilescu.........................Ofelia
• Mihai Stănescu...............................Horatio
• Andrei Runcanu...............................Laertes, actorul
• Laura Cosoi/ Smaranda Caragea...........actrita

Costume:       Adina Buzatu, Razvan Ciobanu
Regia:       Marcel Ţop

Durata:    2ore si 20min

Biletele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro, la casieria teatrului Nottara şi pe www.nottara.ro.

Pagina de Facebook poate fi accesată aici. 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite