Povestea lui Strauss, cu Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Strauss şi valsul trandafirilor de mai", din colecţia „Pădurea Muzicală" se distribuie luni, 27 februarie, la preţul de 12,99 lei (ziar + carte + CD cadou cu muzică clasică)


Colecţia „Poveşti din Pădurea muzicală" include o serie de opt cărţi de poveşti pentru copii semnate de Cristina Andone şi ilustrate de Sebastian Opriţa şi Adriana Gheorghe, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii.

În Pădurea Muzicală, parfumul rozelor ne poartă către un luminiş străjuit de castani în floare. Fluturi de mătase palpită în calea noastră. Petale neştiute se scutură în noaptea înmiresmată.

Strauss locuieşte lângă un castan cu flori roz - singura casă cu ferestre luminate, înlănţuite de iederă şi de trandafiri. Se spune că Strauss a ales castanul pentru frunzele sale în formă de coadă de păun, dar mai ales pentru florile acestuia, ca nişte candelabre răsturnate. Spiriduşul Strauss iubeşte cristalele, sălile de bal, buchetele imense de flori şi scânteierea pietrelor preţioase.

Strauss are şi un bun prieten, de care e nedespărţit: un păun cu numele Grand Jr., al cărui auz este foarte fin, „ureche absolută", îl ajută să perceapă orice notă falsă. Păunul le face cunoştinţă vecinilor cu Strauss, regele valsului, cel care adoră culorile roz şi auriu, viorile şi cel care deschide fiecare bal din Pădurea Muzicală.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite