Povestea lui Marcel Thiele, neamţul care a renunţat la o carieră de succes pentru a fi pictor în România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Thiele a renunţat la o carieră de succes şi pictează, îndrăgostit de România   FOTO: Florin Ghioca
Marcel Thiele a renunţat la o carieră de succes şi pictează, îndrăgostit de România   FOTO: Florin Ghioca

Mai înainte de a fi pictor în România, neamţul Marcel Thiele a fost un om de afaceri de succes, ocupând, timp de 12 ani, funcţii de conducere în mai multe firme importante de retail, atât la noi în ţară, cât şi în Franţa sau Italia. Şi totuşi, a rămas cu gândul la România, unde s-a întors şi s-a apucat de pictură.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

În prezent, are peste 400 de tablouri, iar lucrările sale se găsesc în colecţii private din mai multe ţări europene, dar şi în Brazilia sau Statele Unite.

În 2014, a expus câteva lucrări la "Atelierul de producţie" din Bucureşti, odată cu lansarea colecţiei "One" a creatoarei de modă Ana Novic, iar în decembrie 2015 a avut loc o a doua expoziţie personală, de data aceasta la Dental One, o clinică dentară de lux din Capitală. 

Ieri seară, Marcel Thiele a vernisat o nouă expoziţie personală, "#Crossroads", la Phototeque Gallery de la parterul Hotelului Mariott din Bucureşti, iar aceasta va rămâne deschisă publicului până pe 28 iunie. De data aceasta, artistul îmbină mai multe stiluri de pictură, Marcel Thiele mărturisind celor prezenţi că este mai degrabă autodidact şi că inovează şi experimentează în tot ceea ce face, folosind tehnici şi instrumente inedite.

De altfel, atelierul său a devenit un loc preferat al fotografilor profesionişti pentru shootinguri neconvenţionale sau comerciale, dar şi al regizorilor de videoclipuri, care preferă lumea extrem de colorată a lui Marcel Thiele.

Artistul Marcel Thiele s-a aflat, în premieră, la Adevărul Live, unde a povestit despre motivele pentru care a ales să trăiască în România, renunţând la o carieră internaţională de succes, dar şi despre picturile realizate şi despre prietenii săi români.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite