Povestea impresionantă a orfanilor din Piatra Neamţ, care donează din alocaţiile de 28 de lei pentru „Cuminţenia Pământului” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuminţenia Pământului este şi a copiilor din centrele de plasament       FOTO: Mediafax
Cuminţenia Pământului este şi a copiilor din centrele de plasament       FOTO: Mediafax

Copiii din centrele de plasament aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ au avut iniţiativa de a dona bani pentru achiziţionarea operei ‘Cuminţenia Pământului’. Fiecare copil din centre este dispus să renunţe, lunar, la un leu din alocaţia pe care o primesc.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ, a declarat că gestul remarcabil a pornit de la elevii mai mari, dar exemplul lor a fost urmat şi de cei mai mici. Astfel, copiii au considerat că este momentul să dea tuturor un exemplu de respect pentru valorile naţionale şi să arate totodată că Brâncuşi este şi al lor.

Am aflat, ca toată lumea, de campania de strângere de fonduri pentru această operă de artă. Am considerat că putem face şi noi un astfel de gest, chiar dacă este simbolic, deoarece vrem să arătăm tuturor că şi nouă ne pasă şi că suntem mândri să fim români. Noi am primit o şansă la o viaţă mai bună iar donarea unui leu din banii noştri de buzunar reprezintă o mulţumire şi un mic gest de recunoştinţă pentru şansa primită’, au declarat, în comunicatul de presă, iniţiatorii acţiunii. Aceştia sunt Ioana Chelimândră şi Olga Pripa, rezidente ale Centrului ‘Elena Doamna’ Piatra Neamţ.

Copiii primesc lunar suma de 28 de lei, aceşti bani putând fi folosiţi de ei aşa cum doresc. Beneficiarii centrelor de plasament îşi doresc ca până la finalul campaniei de strângere de fonduri pentru cumpărarea ‘Cuminţeniei Pământului’ să adune aproximativ 400 de lei, adică un leu de la fiecare dintre cei 400 de rezidenţi din centre, pe care să-i depună în conturile deschise de Ministerul Culturii.

La Adevărul Live, prin Skype, de la Piatra Neamţ, au vorbit despre această iniţiativă impresionantă Cristiana Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ şi cele două iniţiatoare ale campaniei, Olga Pripa şi Ioana Chelimândră.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite