Platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat va avea două evenimente în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul european  ”Less is More” (LIM) vine în România                                              FOTO: controln.ro
Proiectul european  ”Less is More” (LIM) vine în România                                              FOTO: controln.ro

”Less is More” (LIM), platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, va avea două evenimente, în România, între 6 şi 14 iunie.

Cele două evenimente sunt un Workshop  şi prezentarea celor 16 proiecte selecţionate, în faţa unui public specializat, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), după cum informează controln.ro, partener LIM.

LIM se desfăşoară în trei etape de rezidenţă, cu trei workshop-uri, fiecare pe o perioadă de câte o săptămână, în trei ţări din Europa: Belgia, România (în Transilvania) şi Franţa.

Etapa din Belgia a avut loc între 5 şi 11 martie, iar cea din Franţa va avea loc între 1 şi 8 octombrie. 

Cel de-al doilea workshop al LIM, cel din România, se va desfăşura în Staţiunea Turistică Muntele Băişorii. Scopul acestui al doilea atelier este de a găsi structura de bază a scenariilor şi de a folosi în scopuri creative limitările financiare ale filmului. Atelierul va fi coordonat de 4 consultanţi de scenariu cu experienţă în domeniu, Leonardo Stagliano, din Italia, Pierre Hogdson, din Marea Britanie, Franţa, Marcel Beaulieu, din Canada şi Antoine Le Bos, din Franţa. Grupul de tutori va fi completat, de asemenea, cu specialişti în cinematografia low budget şi micro-budget, conform aceluiaşi site.

Workshop-ul include şi un eveniment organizat la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în cadrul căruia participanţii vor avea ocazia să îşi prezinte proiectele în faţa producătorilor şi profesioniştilor din cinema prezenţi la Cluj, în cadrul programului dedicat industriei de film la TIFF.

Unul dintre scopurile platformei ”Less is More” este crearea unei reţele europene formată din profesionişti din lumea filmului care lucrează cu bugete mici, precum şi găsirea unor modalităţi noi de finanţare şi distribuţie. De asemenea, programul ţinteşte către proiectele al căror cost de producţie va oscila între 100.000 şi 500.000 de euro, după cum informează controln.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite