Pianistul Alexander Krichel, solist în concertul Cameratei Regale: „E un vis care mi se împlineşte să cânt la Ateneu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pianistul Alexander Krichel. FOTO Eduard Enea
Pianistul Alexander Krichel. FOTO Eduard Enea

Pianistul de origine română Alexander Krichel a fost, miercuri, invitatul jurnalistului Florin Ghioca la Adevărul Live. Artistul va interpreta, sâmbătă, la Ateneul Român, lucrări de Mozart şi Schubert.

Sâmbătă, 7 februarie, Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită începând cu orele 19.00 la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la al doilea concert din Stagiunea Regală.

În cadrul celui de-al doilea concert din Stagiunea Regală, Camerata Regală propune melomanilor o întâlnire cu îndrăgitul dirijor Horia Andreescu şi cu pianistul Alexander Krichel, câştigătorul premiului Echo Klassik 2013 şi artist exclusiv Sony Classical.

Muzicienii care formează acest ansamblu sunt neobosiţi în a concepe proiecte care să aducă muzica clasică în atenţia iubitorilor de frumos. Proiectele lor oferă o viziune proaspătă şi dinamică, reuşind să atragă cu succes publicul în sala de concert cu fiecare ocazie. Acest concert este susţinut totodată de Clubul Rotary Triumph, care se implică activ în domeniul cultural prin evenimente de fundraising cu scopul de a sprijini tinerii muzicieni.

STAGIUNEA REGALĂ va aduce în faţa publicului interpretări de referinţă şi va oferi acestuia ocazia să se bucure de prezenţa unor muzicieni recunoscuţi în toată lumea: Elizabeth Sombart, Liviu Prunaru, Valentina Svyatlovskaya.
Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale puteţi afla pe site-ul lor – www.camerata-regala.ro  şi de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Alexander Krichel

Solistul acestui concert, în vârstă de 25 de ani, este câştigătorul mai multor concursuri internaţionale de pian şi a fost distins cu renumitul ECHO Klassik Award în 2013. A concertat pe marile scene din Germania, Anglia, Franţa, Italia, Polonia, România, Luxemburg, Elveţia, SUA, Japonia şi America de Sud. A studiat cu legendarul Vladimir Krainev la Universitatea de Muzică şi Teatru din Hamburg, acum fiind sub tutela lui Dmitri Alexeev la Royal College of Music din Londra.
În 2011, la doar 22 de ani, Alexander Krichel a semnat un contract de exclusivitate cu Sony Classical. În stagiunea 2013-2014 a concertat alături de Bamberg Symphony Orchestra şi de dirijorul Jonathan Nott, Filarmonica din Bremen şi dirijorul Aleksandar Markovich, Orchestra de cameră Staatskapelle Berlin, Festivalul Lucerne, Polish Chamber Philharmonic Orchestra şi Orchestra Filármonica Nacional de Venezuela.
Până în acest moment a lansat deja două albume, al treilea album, dedicat în exclusivitate compozitorului S. Rachmaninov, urmând să fie lansat anul acesta.

E un vis care mi se împlineşte să cânt la Ateneu, a spus solistul la Adevărul Live.


Despre Camerata Regală

Camerata Regală a fost fondată în 2009 şi se află sub patronajul Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul  a colaborat cu personalităţi marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman,  sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut şansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internaţional George Enescu şi Festivalul Internaţional “Sergiu Celibidache”.

În anul 2014, la 5 ani de la înfiinţarea ansamblului,  Camerata Regală a fost decorată cu medalia
“Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care îşi desfăşoară activitatea concertistică.

Susţinători: Filarmonica “George Enescu”, Rotary Club Triumph
Parteneri: Elite  Art Club Unesco, Ella Traveland, Clubul Rotaract Triumph Bucureşti, Poşta Română, London Red Cafe
Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Jeunesses Musicales România, RFI, Spectacular, Liternet, Statuidedaci.ro, Calendar Evenimente, Qwellman, 4arte, Societatesicultura , OrasulMeu, Bilete.ro.

Horia Andreescu

Cu o importantă carieră internaţională care l-a purtat la pupitrele unora dintre cele mai importante orchestre ale lumii, Horia Andreescu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dirijori români. A dirijat orchestre ca: London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart şi a câştigat pretutindeni aprecierea publicului graţie unui stil nobil, înţelegerii profunde a partiturii şi a elanului pe care îl inspiră muzicienilor. Este un promotor al muzicii româneşti pe care a dirijat-o cu succes de fiecare dată şi pe care a imprimat-o pe discuri ce s-au vândut în mii de exemplare. O parte din nenumăratele concerte pe care le-a susţinut de-a lungul timpului şi-au găsit locul în înregistrări de referinţă înmagazinate de Fonoteca de Aur a Societăţii Române de Radiodifuziune. Director pentru mulţi ani al Orchestrelor Radio, este în acelaşi timp fondator al Orchestrei Virtuozii din Bucureşti.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite