Peste 27.000 de spectatori la filmul „Octav“, cel mai mare număr de spectatori la un film românesc în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După primul weekend de la lansarea în cinematografe, filmul românesc „Octav”, regizat de Serge Ioan Celebidachi, a adus încasări de 338.707 de lei şi 27.221 de spectatori în săli.  Filmul a intrat în cinematografele din toată ţara vineri, 6 octombrie.

Povestea lui Octav (interpretat de Marcel Iureş), care îşi retrăieşte momentele cheie din trecutul său (de la jocurile copilăriei sau prima dragoste, până la amintirile dureroase legate de familia sa), prin prisma conştiinţei unui om în vârstă de 84 de ani odată cu reîntoarcerea la casa părintească, a declanşat o serie de emoţii şi nostalgii în sufletul spectatorilor.

„Octav e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toţi oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind şi motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de poveşti”, a declarat actorul Marcel Iureş.

Din distribuţia filmului fac parte: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Vlad Rădescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Ştefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu şi mulţi alţii.

Lung-metrajul, clasificat cu AG (Audienţă Generală), este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, coloana sonoră este compusă de Vladimir Cosma, iar imaginea poartă semnătura renumitului Blasco Giurato.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite