VIDEO De ce a ales actorul Marcel Iureş să semene cu dirijorul Sergiu Celibidache în pelicula de mare succes “Octav". "Pur şi simplu nu m-am putut abţine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Iureş  FOTO: Alexandra Tătaru
Marcel Iureş  FOTO: Alexandra Tătaru

Filmul este regizat de Serge Ioan Celibidachi, fiul marelui dirijor şi va avea Premiera de Gală pe 4 octombrie, la Sala Palatului. Pe 1 octombrie, filmul a rulat şi la Focşani, în prezenţa actorului Marcel Iureş.


Unul dintre cele mai bune filme româneşti realizate în ultima perioadă, "Octav", a fost prezentat la Focşani duminică seara, în sala  fostului cinematograf Balada.

Numeroşii spectatori care au asistat la eveniment s-au bucurat de prezenţa printre ei a marelui artist Marcel Iureş, cel mai bine cotat actor român la Hollywood. La finalul proiecţiei, actorul a răspuns întrebărilor publicului, iar una din întrebări a venit tocmai din partea unei foste colege de liceu a actorului, Elena Soare, profesoară la Focşani.

Aceasta a dorit să afle dacă subiectul filmului a fost inspirat într-o oarecare măsură şi de povestea marelui dirijor român Sergiu Celibidache, care la fel ca şi personajul filmului a avut o casă confiscată de comunişti pe care a recuperat-o cu greu în instanţă. Profesoara a remarcat însă şi asemănarea izbitoare a personajului "Octav" cu vrăjitorul baghetei. De altfel filmul a fost regizat de Serge Ioan Celibidachi, fiul dirijorului.

"A fost alegerea mea ca personajul să semene cu tatăl lui Serge,  cu bătrânul, cel mai mare dirijor al acestei planete născut vreodată. Este o mare tentaţie pentru orice mare actor să întruchipeze asemenea titan. Pur şi simplu, nu m-am putut abţine. Serge mi-a spus că e treaba mea, nu e obligatoriu să semene cu tatăl său. Am pornit pe drumul acesta, să semăn cu el. Se pare că sunt momente în film în care asemănarea este 1 la 1 şi asta l-a şi speriat puţin pe Serge, care mi-a zis că a înţeles de ce am ales aşa", a răspuns actorul Marcel Iureş.
Tot la prezentarea filmului de la Focşani, profesoara Gabriela Obodariu i-a spus actorului Marcel Iureş că în vremea lui Ceauşescu, când era liceană, a primit un autograf de la artist pe care l-a considerat un adevărat manifest pentru acele vremuri.

După spectacol, Marcel Iures mi-a scris "Hristos a Înviat, să vedem ce va mânca". Era în preajma Paştelui şi era pe vremea când Paştele era interzis, aşa că mesajul dumnavoastră pe foaia mea de hârtie era un adevărat manifest. Şi iată că sunt şi eu aici şi sunt în acelaşi timp si acolo, ca Octav, neferindu-mă de notele nepotrivite, pentru că şi ele fac parte din melodie”, a spus profesoara Obodariu.

Premiera de Gală a filmului "Octav" va avea loc pe 4 octombrie, la Sala Palatului.

„Octav” spune povestea unui bărbat în vârstă,  al cărui nume dă şi titlul filmului jucat de Marcel Iureş, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite