Paul Breazu, cronicar muzical, invitatul lui Mircea Vasilescu, la „Cafeneaua Dilema Veche“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Breazu şi Mircea Vasilescu au vorbit despre semnificaţia muzicii din prezent şi din perioada comunistă, precum şi despre proiectul început cu doi ani în urmă, care îşi propunea să aducă muzica pop fabricată în România anilor de dinainte de 1990, în cluburile de astăzi.

„E greu să vorbesc despre statutul vedetelor din perioada comunistă. Era un sistem determinat de contextul politic. Muzica din anii '60 însemna altceva. Atunci se cânta cu orchestră. Dacă vorbim despre calitatea înregistrărilor, aceasta se degradează odată cu înaintarea înspre anii '80“, a spus cronicarul muzical Paul Breazu, care scrie în "Dilema veche".

În ceea ce priveşte proiectul care urmăreşte să recupereze şi să aducă muzica pop românească din perioada comunistă în cluburile momentului, Paul Breazu a afirmat că publicul tânăr nu este reticent. „Forta unui hit poate trece dincolo de generatie“. Pe de altă parte, generaţia care obişnuia să asculte aceste şlagăre - chiar în perioada în care erau produse - devine nostalgică. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite