O planşă rară cu Tintin mergând pe Lună a fost estimată la 900.000 de euro şi va fi scoasă la licitaţie

0
0
Tintin
Tintin

O planşă din albumul devenit mit ”On a marché sur la lune” a fost estimată între 700.000 şi 900.000 de euro şi va fi pusă în vânzare la casa Artcurial, pe 19 noiembrie, anunţă Le Figaro, citat de News.ro.

Casa de licitaţie Artcurial va organiza o nouă vânzare dedicată universului creatorului lui Tintin.

Planşa rară şi scumpă, realizată în cerneală de China şi guaşe, a fost publicată în 1954 la editura Casterman şi îi reuneşte pe Tintin, Milou, profesorul Tournesol şi căpitanul Haddock, pregătiţi de aventura interstelară.

”Este una dintre cele mai importante planşe de după război, care face parte, la fel ca ”Tintin au Tibet” şi ”Les bijoux de la Castafiore”, dintr-un album devenit mitic pentru numărul colecţionarilor şi amatorilor de bandă desenată. Este un moment esenţial în istoria celei de-a noua arte. Şi lucrările lui Hergé din acea perioadă sunt foarte rare pe piaţă”, a explicat Éric Leroy, expert în bandă desenată de la Artcurial.

”La începutul anilor 1950, perioadă legendară pentru marile serii publicate în jurnalul Tintin (Blake şi Mortimer, Corentin, Alix), Hergé regăseşte gustul pentru aventură lansându-şi eroii într-o epopee în două părţi, aşa cum a făcut între anii 1942 şi 1943 cu ”Le secret de la Licorne” şi ”Le Trésor de Rackham le Rouge”, potrivit unui comunicat al casei de licitaţie.

Printre alte loturi de prestigiu, Artcurial va scoate la licitaţie şi o colecţie de albume alb-negru şi în culori, care provin de al biblioteca lui Louis Casterman, editor din anii 1930 pentru colecţia Tintin, completează acest ansamblu estimat între 1,2 şi 2,4 milioane de euro.

”Aventurile lui Tintin” reprezintă o serie de benzi desenate clasice realizate de artistul belgian Georges Rémi, care le-a creat şi semnat cu pseudonimul Hergé.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite