„O noapte la Tokoriki“ sau cum să câştigi un premiu la Berlinale la 25 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizoarea şi scenarista Roxana Stroe, la Berlinale, înainte de proiecţia oficială   FOTO: Florin Ghioca
Regizoarea şi scenarista Roxana Stroe, la Berlinale, înainte de proiecţia oficială   FOTO: Florin Ghioca

La secţiunea Generation 14plus a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Berlin, din care au făcut parte 61 de filme de lungmetraj şi scurtmetraj dedicate copiilor şi tinerilor, a fost selectat şi scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe, intitulat „O noapte în Tokoriki“. Filmul a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii.

Acţiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită "Tokoriki", unde întregul sat sărbătoreşte majoratul Gianinei. Iubitul acesteia împreună cu Alin urmează să îi facă un cadou neaşteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Protagonişti sunt Cristian Priboi şi Iulia Ciochină.

O noapte la Tokoriki", premiu special la Berlinală 

"O noapte la Tokoriki" a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, care o valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education).

Juriul internaţional al acestei secţiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros şi Liz Watts. Filmul "O noapte la Tokoriki", al treilea scurtmetraj al regizoarei române Roxana Stroe, după "Plante perene" (2013) şi "Black Friday" (2015), a avut premiera mondială la Berlinala 2016.

Scenarista şi regizoarea Roxana Stroe s-a născut în luna septembrie 1991, la Constanţa. Este absolventă a secţiei Regie de film şi TV a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Scurtmetrajul său de absolvire "Plante perene" a participat la numeroase festivaluri internaţionale şi a câştigat Premiul Criticii la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMaiubit. Dezvoltate în jurul unei mizanscene teatrale, abordările sale tematice încearcă să prezinte tragicomicul într-o maniera absurdă.

Trailer - "O noapte la Tokoriki", regia Roxana Stroe

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite