Noi volume semnate J.D. Salinger vor fi publicate postum, începând cu 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul J.D. Salinger este cunoscut mai ales pentru romanul său „De veghe în lanul de secară“  FOTO online.wsj.com
Scriitorul J.D. Salinger este cunoscut mai ales pentru romanul său „De veghe în lanul de secară“  FOTO online.wsj.com

Cel puţin cinci titluri noi, semnate de scriitorul american J.D. Salinger, care a încetat din viaţă în 2010, vor fi publicate, începând cu anul 2015, anunţă cotidianul francez Le Monde.

The New York Times scria pe 25 august că, potrivit unui documentar şi unei cărţi, ambele cu titlul de „Salinger“, cel puţin nouă texte care poartă semnătura scriitorului american vor fi publicate peste doi ani.

Documentarul realizat de Shane Salerno, cel care a petrecut nouă ani documentându-se pentru acest subiect, va avea premiera pe marile ecrane pe 6 septembrie, după care v-a fi difuzat pe postul de televiziune PBS. Acesta va fi însoţit de o carte ce va intra în librarii începând cu 3 septembrie,  semnată de Shane Salerno şi David Shields. Potrivit lui Salerno, J.D. Salinger a dat, înainte de a muri, permisiunea pentru publicarea operelor sale companiei Salinger Estate, cea care se ocupă de moştenirea lui şi este condusă de către soţia sa, Colleen O’Neill, alături de fiul lor, Matthew Salinger.

Scriitorul american J.D. Salinger, care a trăit în Cornish, New Hampshire (Statele Unite ale Americii) a ţinut să fie discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazată în mare parte pe scrisorile lui personale. Salinger nu deţinea un telefon şi se păstra la distanţă de admiratorii săi.

Opera sa include „De veghe în lanul de secară“, devenit un roman de cult în literatura americană, dar şi „Nouă povestiri“, alături de „Franny şi Zoey“. Ultima sa lucrare publicată a fost scrisă în 1965, iar în 1980, scriitorul a acordat ultimul său interviu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite