Noaptea Institutelor Culturale are loc anul acesta pe 19 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sediul ICR din Aleea Alexandru va avea loc "Noaptea Institutelor Culturale"
La sediul ICR din Aleea Alexandru va avea loc "Noaptea Institutelor Culturale"

A noua ediţie a Nopţii Institutelor Culturale se va desfăşura pe 19 iunie, la Bucureşti. În cadrul evenimentului ICR propune o expoziţie-capsulă cu cele mai importante proiecte de design românesc şi proiecţii ale scurtmetrajelor româneşti prezentate la Festivalul de la Cannes 2015.

Evenimentele dedicate Nopţii Institutelor vor începe la sediul ICR la ora 17:00, când va fi vernisată expoziţia-capsulă "Romanian Design Week". Romanian Design Week (RDW) este unul dintre cele mai importante evenimente multidisciplinare dedicate industriilor creative din România. Printr-un eveniment care are loc anual în Bucureşti, RDW trasează o hartă a evenimentelor şi a spaţiilor ce promovează designul şi toate disciplinele acestuia, iar prin expoziţiile itinerante, RDW îşi asumă misiunea de a promova designerii români atât în ţară, cât şi dincolo de graniţe.

De la ora 18:30, în grădina ICR, va avea loc "Joc în verde", un spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) susţinut de Asociaţia Da’DeCe şi ArtelierD. Spectacolul este regizat de Daniela Mişcov, iar interpreta unică, prietena jucăuşă a copiilor, este actriţa Ana Maria Caliţa.

Totodată, la ora 20:30, în sediul ICR, va avea loc un performance susţinut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi (foto jos), evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din Bucureşti.

Ziya Azazi

Ziya Azazi a studiat la Istanbul şi a lucrat cu prestigioase companii de dans din Viena, între care Tanz Atelier Sebastian Prantl, Tanz Hotel şi Willi Dorner. În programul său, Ziya Azazi combină experimentalismul şi repetiţia, tipice dansului dervişilor, cu elemente emoţionale şi artistice proprii.

De la ora 21:30, grădina ICR va găzduit un concert susţinut de Electric Brother Live Band, o formulă extinsă în care Electric Brother invită în scenă artişti ce provin din diferite zone muzicale: Elena Moroşanu şi Ana-Cristina Leonte (voce, soliste ale trupei Blue Noise), Alexandru Anastasiu (vibrafon, solist instrumentist în Orchestra Naţională Radio), Tavi Scurtu (baterie, drum machine), Austin Mitchell (chitară bas, electronice). Piesele sunt compoziţii semnate Cristian Ştefanescu (Electric Brother), în variante extinse cu improvizaţii şi schimbări stilistice inedite aduse de aceşti muzicieni.

Începând cu ora 23:00, la sediul ICR, va avea loc "Romanian Short Waves 8", care va cuprinde proiecţia celor mai recente scurtmetraje româneşti incluse în secţiunea necompetitivă "Short Film Corner" a Festivalului de la Cannes 2015. Selecţia şi prezentarea celor 16 scurtmetraje româneşti este realizată cu sprijinul Asociaţiei Secvenţe.

Din program fac parte: "Ecouri", regia Dumitru Grosei, "Omulan!", de Matei Branea, "Două maluri", de Diana Munteanu, "Verigheta", de Gabriel Achim, "Ninel", de Constantin Popescu, "N-ai fost acolo", de Ioana Agatha Păltinel, "Imobil", de Besenyei Katalin, "Lumină firavă", de Florina Dumitrache, "LAG", de Anton Groves & Bogdan Orcula, "Blue Spring", de Andreea Borţun, "Micul tata", de Ioana Turcan, "Dumneavoastră, Tu", de Bogdan Olteanu, "Fereastra", de Georgiana Moldoveanu, "This Time, Last Year", de Ana Savin, "Puzzled", de Tudor Botezatu, "Cristian", de Doina Ruşti.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite