Nae Caranfil începe filmările pentru „6,9 pe scara Richter“ în luna septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Nae Caranfil a declarat că va începe filmările pentru pelicula„6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale“ în luna septembrie, în prezent fiind în proces de definitivare a distribuţiei.

"Suntem în plin proces de prospecţiune pentru locurile în care vom filma. Lucrul efectiv la filmul ăsta va începe în luna septembrie, iar, până atunci, castingul va fi definitivat", a declarat Nae Caranfil, joi seară, despre lungmetrajul româno-bulgar care va fi produs de Mobra Films, alături de Jelfilm.

"Este o comedie parţial realistă, parţial nerealistă, dar care conţine nişte elemente de musical. Nu l-aş considera un musical, pentru că ştiu foarte bine cum să definesc genul şi nu se încadrează în această definiţie. Este o comedie pe care încerc să o compun din ingrediente aparent paradoxale. Adică ce să caute depresia, cutremurul şi musicalul în aceeaşi tigaie? Să văd ce îmi iese", declara regizorul într-un interviu acordat Mediafax în urmă cu un an.

Proiectul "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale", de Nae Caranfil, a primit o finanţare de 150.000 de euro din partea Eurimages, în primăvara acestui an, dar şi 990.000 de lei, în 2013, din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Nae Caranfil s-a născut pe 7 septembrie 1960, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1984. Filmul său din facultate s-a numit "Frumos e în septembrie la Veneţia" şi a câştigat premii în ţară şi străinătate. După absolvire, Nae Caranfil a avut câteva apariţii actoriceşti în filmele "Salutări de la Agigea" (1984), de Cornel Diaconu, şi "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), de Gheorghe Vitanidis.

Cel mai recent film realizat de Caranfil este "Closer to the Moon" (2014), care a primit premiul pentru regie, marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România anul acesta. De asemenea, la gala Gopo 2015, a primit nouă trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite