Muzeele din Bucureşti îşi deschid porţile sâmbătă noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Naţional de Artă al României va fi deschis vizitatoriilor în data de 21 mai
Muzeul Naţional de Artă al României va fi deschis vizitatoriilor în data de 21 mai

Toate muzeele din Bucureşti îşi deschid porţile pentru evenimentul Noaptea muzeelor. Pe data de 21 mai vizitatorii interesaţi vor putea vizita orice muzeu din Bucureşti, fară să plătească taxă de intrare. Pe lângă expoziţiile permanente, vizitatorii vor putea participa la o serie de evinimente conexe precum concerte sau ateliere.

Vizitatorii Muzeului Ţăranului Român vor putea vedea Expoziţia FIG 2, un manifest marcat de tragedia din Colectiv. Altă expoziţie îl va avea în centru pe Ion Raţiu, iar până la ora 2.00, va fi deschisă Expoziţia interactivă Imaginea-Martor.  În plus, între orele 18 .00 şi 2.00, va avea loc Atelierul de carte al lui Răzvan Supuran, unde vizitatorii vor vedea cum să reciclezi acasă deşeurile de hârtie.

Anul acesta Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) invită publicul, de la 19.00 la 4.00, la Expoziţia "Oglinzile Orientului" ce surprinde lumea perioadei fanariote a Dobrogei şi Balcicului, a Constantinopol, dar şi a Orientului Apropiat sau a nordului Africii. În curtea muzeului va avea loc un joc interactiv de explorare muzicală, Namadeus.

La Muzeul Naţional de Istorie vor avea loc momente de reconstituire istorico-militară: demonstraţie de mânuire de arme şi reconstituire de bătălie. De asemenea vor avea loc şi un recital de muzică punk acustic folcloric medieval transilvănean, susţinut de Trupa „Ad Hoc”,  de la ora 23.30.

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „George Antipa“ vedem expoziţia „Diodrama”, care are rolul de a trage un semnal de alarmă asupra tăierilor ilegale de păduri, iar apoi de la ora 23.00 putem colecta insecte nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale şi intercepta lilieci.

La Muzeul Naţional George Enescu vizitatorii vor putea participa la un atelier de origami, unde vor confecţiona instrumente de hârtie, începând cu ora 18.00. Iar la Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida“ copiii se vor putea juca cu lego, în timp ce adulţii vor putea participa la activităţi interactive de bricolaj. 

afis
Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite