„Minciuna lui Michelangelo”, noul roman al lui Igor Bergler, depăşeşte 100.000 de exemplare vândute în mai puţin de trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări este al treilea roman al lui Igor Bergler din seria Charles Baker şi va fi urmat în 2022 de Minciuna lui Michelangelo – Profeţi şi sibile
Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări este al treilea roman al lui Igor Bergler din seria Charles Baker şi va fi urmat în 2022 de Minciuna lui Michelangelo – Profeţi şi sibile

După ce a stabilit un nou record de precomenzi - peste 16.500 de exemplare, Minciuna lui Michelangelor, scrisă de Igor Bergler,  depăşeşte acum si recordul anterior de vanzari, stabilit de acelasi autor, cu Testamentul lui Abraham (68.000 de exemplare in trei luni) si ajunge la peste 100.000 de copii vandute, potrivit datelor furnizate de Editura Litera.

Noul thriller al autorului român îl are din nou îl centrul atentiei pe stralucitul profesor Charles Baker, care trebuie să dezlege (cam altfel) o nouă conspiraţie mondiala. De această dată şi mai complexă decât cele din cărţile precedente: cea mai mare conspiraţie din istorie- inventarea şi impunerea creştinismului.

Aşa cum ne-a obişnuit deja Igor Bergler, cartea împleteşte istoria reală cu elemente ficţionale atât de bine, încât e aproape imposi­bil să distingi cât adevăr e în ea şi cât e intervenţia autorului.

Bergler merge până acolo încât trasferă în noul său roman pe doi dintre cei mai importanţi adversari în disputa dintre pozitiile istoricista şi mitologizanta în ceea ce priveste existenta lui Isus Christos. Astfel, celebrul profesor Bart Ehrman, probabil cel mai important specialist în criticism biblic şi Richard Carrier, şeful şcolii mitologizate, devin în carte, Hermano Bartolo si Ricardo Carrera, preoţi, dar şi fraţi de sânge. Discuţiile dintre ei transferă disputa reală şi foarte fierbinte care se poartă în America pe acestă temă, chiar in aceste zile, în polemică romanesca, devenită pretext pentru acţiunea din Minciuna lui Michelangelor.

Se descriu lucruri teribile despre istoria creştinismului, despre Renastere şi veţi afla ce a descoperit al mai mare artist din istorie Michelangelo şi de ce secretul său a fost atât de bine ascuns timp de 500 de ani.

Legaţi-vă centurile de siguranţă! Fie că sunteţi obişnuiţi cu cărţile acestui fenomen literar unic care este Igor Bergler, fie că îl întâlniţi pentru prima dată! Pentru că Minciuna lui Michelangelo vă va face să vă reevaluaţi toate cunoştinţele, vă va face să vă întrebaţi ce ştiţi, de fapt, despre lucruri pe care toţi credem că le cunoaştem, vă va zgudui certitudinile. Cartea aceasta vă va ţine în suspans, vă va emoţiona, vă va face să râdeţi, să plângeţi, să vă temeţi, să vă reevaluaţi valorile. Cum se zice la noi, e «mind-blowing». Pentru că dacă n-aţi citit Minciuna lui Michelangelo înseamnă că n-aţi citit nimic!“, afirmă  Jean Harris.

Igor Bergler Minciuna lui Michelangelo

Asasinarea mai multor cardinali la Roma stârneşte panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârşite de corupţie şi pedofilie, iar creştinismul pierde adepţi într-un ritm îngrijorător. În spatele acestor execuţii ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspiraţie terifiantă şi un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Contracronometru, cu o presiune uriaşă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în faţa unui puzzle de informaţii care trimit la profesorul Charles Baker, aflat în vizită la Palmanova, la rudele sale recent descoperite din familia nobiliară Visconti. Profesorul american şi Columbus Clay – detectivul care nu uită niciodată nimic – sunt prinşi în mrejele celei mai mari conspiraţii din istorie, ţesută de-a lungul a două milenii de Biserică. Secretul lui Michelangelo are un potenţial atât de exploziv, încât simpla lui dezvăluire ar putea transforma întreaga creştinătate în scrum.

"Un roman care te va bântui multă vreme după ce l-ai citit", subliniază autorul Igor Bergler.

„Miza acestui nou roman al celui mai de succes autor român din ultimii 30 de ani, în ţară şi străinătate, depăşeşte cu mult pariurile cărţilor sale anterioare. E o lectură hipnotică, incredibilă! Iar istoria povestită aici e pe atât de uimitoare, pe cât e de reală! Munca de documentare a autorului e, aşa cum ne-a obişnuit, impresionantă. Nu cred că poate exista cineva care ar putea rămâne indiferent nici la adevărurile spuse în acest roman, nici la felul spectaculos în care sunt narate! E singurul autor pe care îl cunosc care îşi depăşeşte cu fiecare nouă carte propria performanţă“, afirmă Simona Epuran – Cleveland State University.

Igor Bergler Minciuna lui Michelangelo

Igor Bergler (foto), regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie, este cel mai bine vândut autor român din ultimii 30 de ani şi singurul ale cărui cărţi au fost publicate în peste 30 de ţări, de cele mai mari grupuri editoriale ale lumii – de la Penguin Random House la Grupo Planeta.

Primul său roman, Biblia pierdută, apărut în 2015, a stabilit un record de 250 000 de exemplare vândute. A fost depăşit de Testamentul lui Abraham, publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300 000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la cel mai important eveniment editorial românesc – Târgul Internaţional Gaudeamus –, în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri 6 poveşti cu draci.

Igor Bergler este din anul 2021 autor exclusiv al Editurii Litera.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite