„Mihaimergător“ şi-a luat rămas bun de la „Emilplutitor“. Omagiul adus de Mihai Şora poetului Emil Brumaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poetul Emil Brumaru a murit sâmbătă seara, la vârsta de 80 de ani
Poetul Emil Brumaru a murit sâmbătă seara, la vârsta de 80 de ani

Scriitorul Mihai Şora şi-a luat rămas bun de la prietenul său, poetul Emil Brumaru, într-un mesaj în care îi îndeamnă pe cititori să-şi iubească scriitorii cât aceştia sunt în viaţă. Poetul a murit sâmbătă seară la vârsta de 80 de ani.

„Dragi prieteni, a murit Emil Brumaru, iar aceasta este prima veste cu adevărat tristă a noului an. Emil Brumaru - poet român „…cu suflet uşor de crin galben, cu inima-n patru mari camere…“, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

„Unii îşi vor umfla pieptul, arătând lumii o fotografie cu El. Alţii vor povesti anecdote, vagi întâmplări în care erau împreună, - lustruindu-se încă o dată pe ei. Unii vor întinde mâna spre raftul prăfuit unde-i stau, de ani buni, cărţile. Alţii vor întreba „Cine era ăsta?“ „A, nimic, un poet“, se va spune. Unii îşi vor urla durerea pe străzi. Alţii vor suferi în tăcere. Vai, ce fiinţe previzibile suntem noi, trăitorii de rând!.

Iubiţi-i cât sunt în viaţă, dragi prieteni! Fiinţe miraculoase, fragile şi tainice, poeţii au nevoie de iubirea noastră mai mult decât orice alte făpturi. Prima formă de a-i iubi este a-i citi“, este omagiul adus de filosof lui Emil Brumaru.

În încheiere, Mihai Şora şi-a luat rămas bun de la dragul său „Emilplutitor“. „Rămas bun, dragul meu Emilplutitor. Te îmbrăţişează, de Bobotează, al tău Mihaimergător"

Poetul Emil Brumaru a murit, sâmbătă seară, la vârsta de 80 de ani. Scriitorul Liviu Antonesei a anunţat, sâmbătă seara, pe blogul său că Emil Brumaru a fost internat în spital, la secţia de terapie intensivă, joi seară, în urma unui atac vascular cerebral. Deşi starea lui se îmbunătăţise, a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. La ora 23:35, poetul a trecut la cele veşnice.

Citeşte şi:

Lumea culturală şi iubitorii de poezie deplâng moartea lui Emil Brumaru. Poetul s-a stins din viaţă la spital

VIDEO Emil Brumaru: „Mama a desemnat un îngeraş care să mă supravegheze“

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri