„Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor“ al lui Emanuel Pârvu - două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo

0
0

Lungmetrajul de debut „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor“ al lui Emanuel Pârvu a primit două premii în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo: juriul prezidat de regizorul mexican Michel Franco a acordat Premiul pentru cel mai bun actor lui Şerban Pavlu, iar Premiul pentru cel mai bun regizor lui Emanuel Pârvu.

Lungmetrajul de debut Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, în regia lui Emanuel Pârvu fost prezentat în premieră mondială, în cadrul Competiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo. Competiţia de lungmetraj a prezentat anul acesta şapte titluri internaţionale, în premieră mondială sau regională.

Scenariul scris de Emanuel Pârvu spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru ştie că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetiţa pe care au avut-o timp de opt ani în asistenţă maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă şi să poată depune el dosarul pentru asistenţă maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne şi vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forţat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omeneşte posibil, să participe la o acţiune de braconaj.

serban pavlu

Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Şerban Pavlu (foto sus), căruia i se alătură actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Aştilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mişu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimişi, Costel Caşcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu. Imaginea este semnată de Silviu Stavilă ("Marfa şi banii", "Niki Ardelean, colonel în rezervă", "Carmen"). Emanuel Pârvu şi Silviu Stavilă au mai lucrat împreună pentru scurtmetrajul "2".

Filmografia lui Emanuel Pârvu ca regizor include scurtmetrajele "O familie…" (2009) - selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, "Pui, cartofi prăjiţi şi-o cola" (2012) - câştigător al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj ficţiune - Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, "Retur" (2013) - parte a Omnibusului Anonimul 10, "2" (2014) şi respectiv "Meda" (2015) - selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam în cadrul programului As Long as It Takes: Short. 

emanuel parvu

Emanuel Pârvu (foto sus) este de asemenea cunoscut ca actor, din filmele "Amintiri din Epoca de Aur" sau "Bacalaureat" - regia Cristian Mungiu, "Artă" - regia Adrian Sitaru sau "Portretul luptătorului român la tinereţe" - regia Constantin Popescu. "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chişu, prin DaKINO Productions şi de Ceramus Film.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite