"Marussia", primul lungmetraj al Evei Pervolovici, de sâmbătă pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Marussia" va avea premiera în România începând de sâmbătă
"Marussia" va avea premiera în România începând de sâmbătă

"Marussia", primul lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, care prezintă povestea Luciei şi a fiicei ei de 6 ani, într-o permanentă mutare de când au plecat de la Moscova la Paris, va fi prezentat în cinematografele din România începând de sâmbătă.

Seara de gală a primului lungmetraj realizat de tânăra regizoare Eva Pervolovici va avea loc sâmbătă 28 martie, ora 19:00, la Cinema Studio din Bucureşti.Proiecţia filmului va fi urmată de o sesiune Q&A, desfăşurată în prezenţa regizoarei şi cu participarea actriţei Mădălina Constantin.

Marussia a făcut parte din selecţia mai multor Festivaluri internaţionale de profil din întreaga lume, având premiera mondială în cadrul Berlinalei 2013. Pe parcursul celor doi ani, filmul a fost premiat cu numeroase distincţii – Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film Francofon în cadrul Festivalului Internaţional de film Transilvania, menţiune specială în cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. În ianuarie 2015, filmul a fost lansat şi distribuit în cinematografele din Franţa, unde a rulat timp de şapte săptămâni, iar critica de specialitate l-a întâmpinat foarte bine.

Lucia, o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia, fetiţa ei de 6 ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mână. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întâlniri şi întâmplare. În ciuda incertitudinii şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica trăiesc momente de tandreţe. O poveste urbană frumoasă, văzută prin ochii unui copil, care ştie să vadă şi să găsească minuni în banal, dar şi să privească realitatea în faţă.

În Bucureşti, filmul va rula la cinematografele Elvira Popescu, Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Corso, Europa, Scala. De asemenea, pelicula va rula în Botoşani (Cinema Arta), Cluj-Napoca (Victoria), Craiova (Cinema Modern), Deva (Cinema Arta), Iaşi (Cinema Victoria, Cinema Republica), Piatra-Neamţ (Victoria), Piteşti ("Sebastian Papaiani"), Târgu-Mureş (Arta), Timişoara, Sibiu, Braşov (Cityplex), Constanţa (Cityplex).

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite