Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu deschid "Cutia Pandorei" la ARCUB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul cu „Însemnările unui nebun” de Gogol, regizorul Felix Alexa revine la ARCUB cu o nouă premieră: „Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy cu actorii Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu în distribuţie.

"O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandreţe la crimă. "Cutia Pandorei" este un spectacol despre iluzia fericirii, ce îi prilejuieşte Marianei Mihuţ un recital de excepţie", după cum anunţă organizatorii.

Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară, cu peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film şi televiziune şi a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria şi în străinătate.

"M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie, actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul", declară regizorul Felix Alexa.
image

Felix Alexa revine la ARCUB cu un nou spectacol                 FOTO: Florin Ghioca

De altfel, regizorul menţionează că a montat acest spectacol special pentru Mariana Mihuţ, pe care o vede ca pe "un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil. Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti. Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa", adaugă Felix Alexa.

Avanpremierele spectacolului vor avea loc la sediul ARCUB din strada Batişte nr. 14, pe 5 şi 6 decembrie, de la ora 20:00, fiind urmate de alte trei reprezentaţii pe 11, 13 şi 16 decembrie, de la aceeaşi oră.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri