Marcel Iureş joacă "Absolut" la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Iureş va duce spectacolul "Absolut" la Leicester Square Theatre din Londra
Marcel Iureş va duce spectacolul "Absolut" la Leicester Square Theatre din Londra

Actorul Marcel Iureş a fost invitat la Londra pentru o reprezentaţie a spectacolului one-man-show "Absolut", la Leicester Square Theatre.

Spectacolul "Absolut", o producţie a Teatrului Act din Capitală, în regia lui Alexandru Dabija şi în interpretarea actorului Marcel Iureş, va fi prezentat, pe 26 octombrie, la Leicester Square Theatre din Londra.

"În acest spectacol se fumează. Le cerem scuze spectatorilor nefumători. Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele. Polemic şi terapeutic, ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul. Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare. După rolurile din «Creatorul de teatru», «Ultima bandă a lui Krapp», «Capra sau cine e Sylvia?» şi «Acasă la tata», Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puţină lume va spune însă: «Era şi timpul!»", a spus Alexandru Dabija.

Spectacolul "Absolut" poate fi văzut şi pe 1 septembrie, în deschiderea Festivalului de Teatru Independent UnderCloud, la Muzeul Ţăranului Român.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite