Maraton al stilurilor de dans, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dans contemporan

„Alt concurs naţional de coregrafie“ este numele maratonului de dans şi performance care va avea loc pe 12 octombrie, de la 16.00, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti. Concursul pune în lumină dansul contemporan, atătând cele mai recente tendinţe în exprimarea corporală.

Cele 15 spectacole de dans care se desfăşoară într-o singură zi reunesc peste 50 de coregrafi, dansatori, performeri, actori şi muzicieni români, precum şi o varietate de stiluri de exprimare corporală: de la pop, abstract, teatral, până la experiment senzorial, video şi sonor. ƒ„Alt concurs“ este o competiţie naţională dedicată coregrafilor, dansatorilor şi performerilor care vor aduce în atenţia publicului, dar şi a profesioniştilor mai multe stiluri de dans.

Juriul competiţiei este format din criticul de dans Liana Tugearu, performerul Mihai Mihalcea şi coregrafa Yael Orni. 

Premiul cel mare valorează 10.000 RON, urmat de cel de 4.500 RON, din partea Centrului Naţional al Dansului, care va fi decis de Liana Tugearu şi de cel acordat de magazinul „Pas Boutique“, sponsor al evenimentului, care va consta în realizarea vestimentaţiei scenice pentru trupa de dans care reprezintă cel mai bine stilul „Pas Boutique“. 

Seara se va încheia la Centrul Naţional al Dansului, cu o petrecere, muzica fiind asigurată de The Ghost of 3.13, Temple Invisible şi DJ ToShiRo. Programul complet al evenimentului, precum şi un material video care rezumă  este disponibil pe www.altconcurs.ro.

„Alt concurs“ este produs de Asociaţia Secţia de Coregrafie, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, sprijinit de Centrul Naţional al Dansului, X şi 0 Dance Project, Cartierul de Dans, ArCub şi Pas Boutique.

Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan. 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri