Luni, 2 septembrie, Adevărul îţi prezintă „Otto von Bismarck“ – Emil Ludwig

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlul „Otto von Bismarck” – Emil Ludwig, cea mai apreciată biografie a cunoscutului om politic german, continuă colecţia ”Oameni de seamă” şi va fi distribuit în împreună cu ziarul Adevărul luni, 2 septembrie, la toate centrele de difuzare a presei. Pachetul ziar şi carte va costa 18 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

Otto von Bismarck a fost mai mult decât un politician şi un lider: el a fost intr-adevăr forţa motrică ce a transformat statele disparate din Germania într-un imperiu unitar. A continuat apoi să conducă Germania şi restul Europei  într-o epocă de pace politică ce a durat din 1871 până la izbucnirea Primului Război Mondial. Sub influenţa sa, Germania a prosperat. Utilizarea de către Bismarck a guvernării pentru a lupta pentru interesele ţării sale a fost legendară. Fiind unul dintre cei mai influenţi şi puternici indivizi din istoria ţării sale, Bismarck a devenit un simbol de leadership şi mândrie pentru naţionaliştii germani. În istorie, el va ramâne consacrat ca şi „Cancelarul de fier”, o figură de neclintit şi de neatins. 

În biografia sa de referinţă a omului de „sânge şi fier”, Emil Ludwig respinge piedestalul pe care istoria l-a pus pe Bismarck şi, în schimb, caută o înţelegere istorică şi psihologică a cancelarului „aşa cum a fost cu adevărat şi nu distorsionat de veneraţie şi idolatrie. Bismarck nu a fost atât un om de stat dur şi calculat, cât un om condus de mândrie, curaj şi ură. Pentru a înţelege pe deplin acţiunile acestui personaj enigmatic şi important, trebuie mai întâi să înţelegem sentimentele, motivaţiile şi viaţa sa personală.”

Începând cu copilăria lui Bismarck şi plonjând mai pe departe în viaţa sa timpurie punând accent mai degraba pe viaţa personală decât pe orice altă activitate, această lucrare de marcă a lui Ludwig este de nepreţuit în înţelegerea forţelor din spatele unuia dintre cei mai influenţi bărbaţi din istoria modernă.

„Cea mai bună biografie pe care probabil o vom vedea. Există o tragică amploare a portretului care impulsionează un răspuns simpatetic. ”Booklist

„Suntem înclinaţi să credem că este cea mai bună, deoarece este cea mai adevărată dintre toate naraţiunile biografice ale lui Herr Ludwig.” London Times

Căutaţi portretul creatorului Imperiului German unificat în cartea ce va fi distribuită în reţeaua de presă luni, 2 septembrie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite