Lucian Boia citeşte astăzi din "Cum s-a românizat România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Boia prezintă fragmente din următoarea sa carte, în pregătire la Humanitas   FOTO: Marian Iliescu
Lucian Boia prezintă fragmente din următoarea sa carte, în pregătire la Humanitas   FOTO: Marian Iliescu

Libraria Humanitas de la Cismigiu găduieşte în această seară, de la ora 19.00, un nou eveniment prilejuit de aniversarea „Humanitas 25 de ani“. Invitatul acestei seri, Lucian Boia, va citi în premieră din volumul "Cum s-a românizat România", aflat in pregătire la Humanitas.

Lucian Boia, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune) şi la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie).

A adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului, a Franţei şi a Germaniei. În 1997, lucrarea sa Istorie şi mit în conştiinţa românească a stârnit senzaţie şi a rămas de atunci un punct de reper în redefinirea istoriei naţionale.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite