LIVE VIDEO Patapievici şi Pleşu fac emisiune dar nu la televiziune. „Înapoi la argument”, dezbatere în librărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Pleşu şi Horia Roman Patapievici fac ”emisiune” în Librăria Humanitas Cişmigiu
Andrei Pleşu şi Horia Roman Patapievici fac ”emisiune” în Librăria Humanitas Cişmigiu

Horia Roman Patapievici şi Andrei Pleşu se întorc la ”argument“ cu „Parabolele lui Iisus“. Cel mai recent volum al lui Andrei Pleşu, „Parabolele lui Iisus“, desemnat cartea anului 2012 de către Uniunea Scriitorilor din România, este în această seară subiectul  întâlnirii dintre autor şi Horia-Roman Patapievici, la Librăria Humanitas Cişmigiu, în cadrul primei dezbateri  „Înapoi la argument“ , după desfiinţarea TVR Cultural.

Dezbaterea „Înapoi la argument“, după emisiunea cu acelaşi nume pe care o realiza Horia-Roman Patapievici la TVR Cultural, a fost reluată în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, cu unul dintre cei mai prestigioşi invitaţi.  În volumul  „Parabolele lui Iisus“, despre care moderatorul Horia-Roman Patapievici discută cu invitatul Andrei Pleşu, sunt analizate „poveştile spuse de Iisus, în efortul Lui de a-i familiariza pe cei din jur cu metabolismul împărăţiei Sale“, potrivit autorului cărţii.

„Sarcina pe care şi-o asumă e imposibilă, aşadar e pe măsura divinităţii Sale: are de vorbit despre lucruri inevidente, are de oferit ajutor, fără să cadă în reţetă şi abuz doctrinar, şi are de dat nu doar materie de reflecţie, ci şi motivaţie de viaţă, suport existenţial”, subliniază Andrei  Pleşu.

Argumentul din ultima joi a lunii

Această reluare a dialogurilor „Înapoi la argument“, după desfiinţarea TVR Cultural, va da startul multor alte discuţii care se vor ţine la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta 38), în fiecare ultimă zi de joi a fiecărei luni.Următorul interlocutor al lui Patapievici va fi Gabriel Liiceanu, iar dialogul se va desfăşura pe 28 martie.

Emisiunea „Înapoi la argument“ a început să se difuzeze pe TVR Cultural în 2005 şi a avut peste 150 de ediţii până în septembrie 2012 când  postul  a fost desfiinţat. Horia-Roman Patapievici l-a mai avut invitat pe Pleşu la un dialog în cadrul emisiunii, în 2008, unde au discutat pe tema „Avem o viaţă! Ce facem cu ea?“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite