LIVE, ora 12.00, dezbatere „Historia”: A existat o strategie comună de atac asupra României concepută de bolşevicii ruşi şi de Ungaria în 1919?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata română în Budapesta, 1919
Armata română în Budapesta, 1919

Anul 1919 a fost unul dintre cei mai dificili ani din istoria României. Deşi războiul se încheiase, armata română trebuia să facă faţă unor noi provocări. Bolşevicii ruşi ameninţau graniţele României la frontiera de Est. În Vest, trupele maghiare au atacat armata României.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Nici în Banat nu era linişte. Trupele sârbeşti au ocupat Timişoara şi Aradul. Pe plan politic, recunoaşterea Unirii din 1918 la Conferinţa de Pace de la Paris era prioritară pentru România.
Ce plan aveau politicienii români la Conferinţa de Pace de la Paris? A existat o strategie comună de atac asupra României concepută de bolşevicii ruşi şi de Ungaria? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde istoricul Marius Diaconescu şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ion M Ioniţă, redactor-şef „Historia” şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 12.00.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite