Jurowski, decorat de Prinţul Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul Vladimir Jurowski şi Charles, prinţ de Wales, în momentul decorării
Dirijorul Vladimir Jurowski şi Charles, prinţ de Wales, în momentul decorării

Dirijorul Vladimir Jurowski, noul Director Artistic al ‪Festival‬ului George Enescu, a fost distins cu Doctor Honoris Causa al Royal College of Abasc Music chiar de către Alteţa Sa Regală Charles, Prince of Wales.

Începând cu ediţia 2017, Festivalul Internaţional George Enescu (2-24 septembrie) la conducerea Festivalului Enescu se va afla tandemul Zubin Mehta – Preşedintele Onorific şi Vladimir Jurowski – director artistic.

“Aş vrea să îi mulţumesc dirijorului Vladimir Jurowski pentru că a acceptat funcţia de director artistic al Festivalului Enescu 2017. Vladimir Jurowski este un foarte fin cunoscător al muzicii lui George Enescu, descoperind noi valenţe ale creaţiei compozitorului român.

Faptul că îl avem alături este o recunoaştere nu numai a meritelor sale internaţionale, dar mai ales a înţelegerii în profunzime pe care Vladimir Jurowski o are asupra muzicii secolului XX şi a creaţiilor lui George Enescu în particular.

Suntem convinşi că prin acest tandem, Zubin Mehta – preşedinte de onoare şi Vladimir Jurowski – director artistic, Festivalul va câştiga în notorietate şi în adâncime”, a declarat Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Dirijorul Vladimir Jurowski, director artistic al ediţiei 2017 a Festivalului Enescu a declarat: “Invitaţia de a deveni director artistic al Festivalul Enescu a fost neaşteptată, trebuie să recunosc că am fost surprins, cât şi foarte încântat că o asemenea încredere a fost învestită în mine.”

“Îmi doresc să dezvolt cât mai mult oportunitatea de a interpreta alături de artişti români – precum muzicienii din Filarmonica George Enescu, de a pune în valoare compozitori români – cred că este în tradiţia a ceea ce a realizat George Enescu. Pentru ediţia 2017, am contribuit la dezvoltarea seriei Work-shop – Muzica Secolului 21, consider că Festivalul Enescu trebuie să fie printre primele care să aducă muzică contemporană în programul său. O orchestră care am dorit să fie invitată în Festival este Filarmonica din Cehia, căci cred că tradiţia muzici est-europene ar trebui să fie adusă împreună cu tradiţia vestică.

Este extraordinar că există acest Festival în mijlocul Europei şi mai ales în aceste momente când conflictele politice şi religioase dezbină lumea. Unul dintre lucrurile care ne poate aduce împreună este muzica clasică – căci muzica nu are nevoie de traducere sau de o dovadă de credinţă“,

a punctat Vladimir Jurowski.

Atât Vladimir Jurowski, cât şi Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii au reiterat intenţia de a construi o nouă sală de concerte la Bucureşti.

 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite