Jucătorii echipei F.C. Dinamo şi antrenorul Ioan Andone se întâlnesc cu regizorul Bogdan Mirică la vizionarea filmului „Câini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Bogdan Mirică         FOTO: Florin Ghioca
Regizorul Bogdan Mirică         FOTO: Florin Ghioca

Jucătorii echipei F.C. Dinamo, supranumiţi ”Câinii roşii”, şi antrenorul Ioan Andone merg să vadă filmul ”Câini” al lui Bogdan Mirică, luni, de la ora 19.00, la Băneasa Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, iar un număr de bilete va fi pus în vânzare pentru spectatori.

Regizorul Bogdan Mirică va fi prezent la proiecţie şi le va povesti invitaţilor cum a apărut  proiectul său cinematografic, informează distribuitorul, Transilvania Film.

”Câini” rulează pe marile ecrane din România din 23 septembrie. Din distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv şi Andrei Ciopec.

Filmul este o combinaţie de thriller şi western a cărui acţiune se petrece în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, el devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

”Câini” a fost lansat şi în Franţa pe 28 septembrie, fiind lăudat de marile publicaţii franceze. ”După Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu, noua senzaţie a cinema-ului din Estul Europei se numeşte Bogdan Mirică. O adevărată descoperire”, apreciază Time Out Paris, în timp ce Le Figaro a scris: ”O Europă nebună clocoteşte în acest debut foarte promiţător”.

”Câini” este lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, scenaristul şi co-regizorul serialului ”Umbre”, produs de HBO. Filmul este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, a câştigat premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2016, trofeul Transilvania la TIFF 2016 şi două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru cel mai bun actor - Gheorghe Visu, şi menţiunea specială a juriului. În această toamnă, filmul va fi proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite şi Italia.

Pdelicula este produsă de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produsă de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producţia Franţa-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite