Johan Kobborg s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Johan Kobborg, coregraful danez care a avut, în ultimii doi ani şi jumătate, atribuţii de coordonare a trupei de balet a Operei Naţionale Bucureşti, de unde a demisionat în luna aprilie, s-a numărat luni, 8 mai, printre invitaţii preşedintelui Klaus Iohannis la recepţia pentru Ziua Europei, alături de balerina Alina Cojocaru.

 ”A fost cu adevărat interesantă întâlnirea şi discuţia cu preşedintele şi prim-ministrul”, a scris Johan Kobborg pe contul de Facebook, după ce, dimineaţa, a notat că a ”întâlnit regi şi regine, dar astăzi voi întâlni primul preşedinte”.

Vineri seară, balerina Alina Cojocaru a revenit în România, pentru a participa, împreună cu Johan Kobborg, până la începutul lunii aprilie coordonator al Corpului de balet al Operei Naţionale Bucureşti, la o întâlnire cu noul ministru al Culturii, Corina Şuteu.

”Tocmai ne-am întors de la Ministerul Culturii, unde am fost invitaţi de Corina Şuteu pentru a vorbi despre ONB şi viitoarea noastră colaborare cu aceasta. Am fost consecvenţi cu principiile noastre. Am venit aici acum mai bine de doi ani, pentru a fi parte a trasformării care să facă din ONB o instituţie de nivel internaţional. Vom lua în considerare să rămânem, doar daca aceste aspecte vor fi menţinute de noul management. Aşteptăm următoarele întâlniri”, a scris, vineri, pe contul de Facebook, Johan Kobborg.

Într-o lună marcată de tensiuni şi proteste, Opera Naţională Bucureşti a pierdut, numai din costurile biletelor pentru reprezentaţiile anulate, peste 20.000 de euro, la care se adaugă aproximativ 350.000 de euro, reprezentând cheltuielile pentru producţia spectacolelor anulate şi drepturi de reprezentare, potrivit unei estimări obţinute de agenţia de presă News.ro.

Astfel, în contextul tensiunilor de la Opera Bucureşti, culminate cu demiterea ministrului Culturii Vlad Alexandrescu, Opera Naţională Bucureşti a pierdut drepturile de reprezentare pentru două mari producţii internaţionale, a anulat Gala Internaţională a Dansului, programată pentru 28 aprilie şi a oprit trei reprezentaţii, în condiţiile în care spectatorii erau deja în sală.

kobborg

Opera Naţională Bucureşti a fost scena unor conflicte deschise între noua conducere numită de Vlad Alexandrescu, dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care avea atribuţii de coordonare a Companiei de balet.  Tensiunile s-au accentuat, ducând la un vid de putere la ONB, fără conducere, astăzi, şi la demisia ministrului Culturii, criticat de preşedintele Klaus Iohannis pentru felul în care a gestionat criza de la Operă.

Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a declarat, în cadrul primei conferinţe de presă, că preferă să nu se grăbească în cazul situaţiei de la Opera Naţională Bucureşti (ONB) şi că ar vrea ca Johan Kobborg să rămână în instituţia de spectacole.
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite