Jane Campion, prima regizoare premiată cu Palme d’Or, nu va realiza vreodată un film cu supereroi: „Le urăsc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

film jane campion festival premiuCineasta neozeelandeză Jane Campion, prima regizoare premiată cu Palme d’Or, susţine că nu va regiza vreodată un film cu supereroi subliniind că le urăşte şi că îi par ridicole.

Prezentă la AFI Fest unde a fost prezentat cel mai recent film al ei, „The Power of the Dog”, care i-a adus premiul pentru regie la Festivalul de la Veneţia de anul acesta, Campion a declarat pentru Variety că nu este un fan al filmelor cu supereroi.

„Le urăsc”, a răspuns ea după ce a fost întrebată dacă ar fi interesată să regizeze o astfel de producţie. „Cred că este sigur să spun că nu voi face asta vreodată. Sunt atât de zgomotoase şi cumva ridicole. Uneori te amuză, dar nu înţeleg ce e cu capele acelea, un bărbat matur în colanţi. Cred că vine de la pantomimă”.

Remarcile ei vin după ce Martin Scorsese a creat în 2019 o reală controversă după ce a spus despre filmele din Universul Cinematografic Marvel că nu reprezintă cinema.

Jane Campion va primi în ianuarie, la Palm Springs International Film Awards, distincţia regizorul anului pentru lungmetrajul „The Power of the Dog”, cu Benedict Cumberbatch şi Kirsten Dunst în rolurile principale.

„The Power of the Dog” reprezintă primul ei lungmetraj de ficţiune după o pauză de 12 ani. Debutul ei, „The Piano” (1993), a propulsat-o în rândul celor mai valoroşi cineaşti ai lumii, i-a adus trofeul Palme d’Or la Cannes, devenind prima femeie câştigătoare a marelui premiu, iar ulterior o nominalizare la Oscar pentru regie, astfel că Jane Campion este una dintre cele 7 femei selectate vreodată la această categorie a premiilor Academiei americane de film.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri