Ion Caramitru, rol principal în „Revolta”, primul spectacol de balet inspirat de evenimentele din 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 30 septembrie va avea loc pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti spectacolul „Revolta”, marcând prima reprezentaţie de balet inspirată de evenimentele din decembrie 1989. Un rol principal la spectacol îl va avea actorul Ion Caramitru.

Evenimetul îi are ca autori pe coregraful britanic Ross Freddie Ray şi pe Mihai Mezei, maestru al Operei Naţionale Bucureşti, şi va avea loc pe 30 septembrie 2019, de la ora 19:30.

Organizatorii, împreună cu Teatrul Naţional din Bucureşti, le propun spectatorilor un act artistic original pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la un eveniment de răscruce din istoria românilor: Revoluţia din decembrie 1989, care a pus capăt unui regim închis, de opresiune, şi a deschis calea spre o societate liberă, care îi oferă fiecărui membru al societăţii şansa de a se exprima liber: artistic, cultural, politic.

„La 30 de ani de la încercarea de schimbare de destin, “Revolta” vine în întâmpinarea unui sentiment care începe să ne cuprindă pe toţi: uitarea. Important este să ţinem minte de ce a avut loc mişcarea din decembrie 1989, jertfa şi copiii sacrificaţi. Toate aceste lucruri fac din evenimentul de pe 30 septembrie, de pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, un moment de reculegere, un strigăt”, a declarat Ion Caramitru.

„Prima parte a spectacolului, care se numeşte „1984”, cu referire directă la celebrul roman al lui George Orwell, este creată de Mihai Mezei şi redă atmosfera apăsătoare a unui regim totalitar. Este, de altfel, primul spectacol de balet neoclasic inspirat din cartea lui Orwell. A doua parte a spectacolului în coregrafia lui Ross Freddie Ray, este un balet de tip narativ, care prezintă mai multe întâmplări semnificative ale Revoluţiei române din decembrie 1989”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia „Nevoia de educaţie”, organizator al evenimentului.

Biletele se găsesc pe mystage.ro, la casa de bilete ale Teatrului Naţional Bucureşti, pe iabilet.ro, în magazinele Flanco şi reţeaua de iabilet.ro/reţea.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite