Ioan Holender a fost distins cu trofeul pentru promovarea culturii în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Holender este directorul directorul artistic al Festivalului „Enescu“ FOTO Adevărul
Ioan Holender este directorul directorul artistic al Festivalului „Enescu“ FOTO Adevărul

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, i-a înmânat, astăzi, lui Ioan Holender, preşedintele şi directorul artistic al Festivalului „George Enescu“, distincţia prin care i se recunosc meritele pentru încurajarea culturii în rândul tinerilor. Holender a mai fost premiat, ieri seară, pentru Promovarea Valorilor Culturale ale României, în cadrul Aspen Leadership Awards.

„De zece ani domnia sa şi-a pus amprenta asupra Festivalului «George Enescu», unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică clasică din lume. Am cunoscut români care trăiesc în străinătate, dar şi iubitori de muzică străini care, an de an, vin în România pentru a se bucura de acest eveniment cultural de răsunet. Este o bucurie faptul că acest festival atrage un public din ce în ce mai numeros din rândul tinerilor. Acest lucru demonstrează interesul şi aplecarea tinerelor generaţii pentru muzica de calitate şi adevaratele valori. Prin experineţa domnului Holender, obţinută în urma colaborării sale cu cele mai prestigioase instituţii de cultură din lume, prin implicarea sa şi a echipei care organizează Festivalul George Enescu, România are un loc bine meritat pe harta culturală internaţională“, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ioan Holender este cel mai longeviv director de la Staatsoper din Viena (1992-2010), este membru de onoare al acesteia şi al Vienna Volksoper şi director artistic al Festivalului „ƒGeorge Enescu“ din 2003. A primit numeroase distincţii şi medalii, printre care şi medalia de aur „Franz Schalk“ şi titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei. Holender este consilier al Metropolitan Opera New York şi Spring Festival Tokyo, lector al Universităţii din Viena şi Danube University Krems şi face parte din juriul mai multor competiţii internaţionale de muzică.

Premiat la Aspen Leadership Awards

Totodată, Ioan Holender a primit, ieri-seară, Premiul pentru Merite Deosebite aduse la Promovarea Valorilor Patrimoniului Cultural al României, în cadrul Aspen Leadership Awards. Ceremonia de decernare a avut loc la sediul Băncii Naţionale a României în prezenţa a numeroase personalităţi.  

„Acest premiu este, în primul rând, al publicului”, a declarat Ioan Holender. „Publicul a făcut ca Festivalul George Enescu să crească şi să devină evenimentul internaţional care este astăzi. Premiul arată totodată şi cât de importante sunt cultura şi arta pentru români, valori cu ecou profund pe termen lung, ca peste tot în lume.” 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri