Integrala creaţiilor lui George Enescu şi toate înregistrările lui în calitate de interpret, din aprilie, la Radio România Muzical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marele compozitor George Enescu
Marele compozitor George Enescu

Integrala creaţiilor lui George Enescu şi toate înregistrările lui în calitate de interpret vor fi difuzate, începând cu 1 aprilie, de Radio România Muzical, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea compozitorului.

George Enescu s-a născut pe 19 august 1881. Aniversarea lui va fi marcată la nivel naţional şi internaţional, iar Radio România Muzical, unicul post de radio românesc dedicat muzicii culte, va difuza, în fiecare zi de joi, până pe 30 decembrie 2021, integrala creaţiilor lui, alături de toate înregistrările pe care George Enescu le-a lăsat în calitate de interpret: violonist, pianist şi dirijor, scrie news.ro

Patruzeci de episoade de aproximativ 1 oră vor putea fi ascultate, săptămânal, în jurul orei 14:30, în cadrul emisiunii „Polifonii - despre George Enescu”.

Enescu este, între altele, compozitorul a 33 de opusuri, dar şi al unor lucrări inedite sau neterminate, (re)descoperite după moartea sa.

Audiţia lucrărilor enesciene va fi însoţită de comentariile unuia dintre cei mai importanţi exegeţi ai creaţiei lui George Enescu: compozitorul Pascal Bentoiu. În 2005, Pascal Bentoiu (1927-2016) a fost autorul unei serii de emisiuni dedicate lui George Enescu la Radio România Muzical – comentariile sale au fost strânse pe un album apărut în 2017 la Editura Casa Radio, o contribuţie esenţială la cunoaşterea creaţiei enesciene, concepută pentru un public larg.

Emisiunile dedicate aniversării George Enescu sunt realizate de Sorina Bobeico şi Monica Cengher, beneficiind şi de o secţiune în site-ul romania-muzical.ro pentru audiţii ulterioare.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite