Începe NexT 2018 – patru zile de scurtmetraje din toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film NexT, ajuns la a 12-a şi ultima ediţie, se deschide oficial astăzi, la ora 18.30, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti. Ediţia, care durează până pe 17 decembrie, e o competiţie internaţională care traversează 20 de ţări şi un număr infinit de emoţii, un focus care deschide o fereastră direct către Portugalia şi cele mai promiţătoare voci ale cineaştilor români.

Pentru că aceasta este ultima ediţie, gala de deschidere de mâine va cuprinde o scurtă privire asupra istoriei NexT, de la fondarea festivalului şi până la ediţia actuală, care se întoarce la rădăcini şi aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât şi pe cei care le creează.


Competiţia Internaţională este grupată în patru programe cu filme din toată lumea, scurtmetraje care vin din 20 de ţări diferite şi aduc cea mai mare varietate geografică a selecţiei NexT de până acum. În acelaşi timp, fanii cinemaului românesc vor întâlni la NexT cele mai proaspete voci autohtone în cadrul a două programe de câte 5 scurtmetraje selecţionate pentru Competiţia Naţională, proiectate sâmbătă. Tinerii cineaşti români vor fi prezenţi la proiecţiile filmelor lor pentru a discuta mai pe larg despre ele cu toţi cei interesaţi.

Imagine indisponibilă

Juriul care va decide câştigătorii acestei ediţii este format din Andrei Gorzo (critic de film), Ivana Mladenovic (regizoare), Miguel Valverde (co-fondator şi selecţioner al Festivalului de Film IndieLisboa), Paul Negoescu (regizor) şi Aida Sosic (muziciană).
Miguel Valverde este prezent la Bucureşti atât ca membu al juriului, cât şi în calitate de curator al programul Focus Portugalia, o selecţie de 10 scurtmetraje grupate în două calupuri diferite: în The Heart and the Body sunt incluse noii cineaşti portughezi, în timp ce On Politics aduce în prim plan regizorii consacraţi.
Iar pentru cinefilii înfocaţi avem o promoţie: 4 bilete la preţ de 3, la oricare dintre proiecţii.

Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.
Parteneri: Ursus, Londohome, J'ai Bistrot, Sharaiman
Parteneri media: Tananana, Ziarul Metropolis, Acoperişul de sticlă, Aarc, Liternet, Observatorul cultural, Sub25, The Institute.

 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite