Începând de miercuri, 8 mai, Adevărul îţi aduce încă patru mistere poliţiste marca Agatha Christie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Următoarea serie de carte poliţistă marca „Agatha Christie” va fi distribuită pe parcursul lunii mai în reţeaua de presă împreună cu ziarul Adevărul, începând de miercuri, 8 mai, timp de patru săptămâni consecutive. Pachetele ziar şi carte vor costa 20 lei şi se vor putea găsi la chioscuri timp de câte două săptămâni, în limita stocului disponibil.

Miercuri, 8 mai - Asasinarea lui Roger Ackroyd

Într-un sătuc englezesc liniştit, doamna Ferrars, despre care se bârfeşte că şi-ar fi omorât soţul, moare, la rândul său, în împrejurări neelucidate. Sinucidere sau otrăvire? Într-o ultimă scrisoare adresată presupusului ei iubit, Roger Ackroyd, ea îi dezvăluia că a fost victima unui înspăimântător şantaj. Atunci când este descoperit şi cadavrul lui, nu este loc de îndoială: acesta a fost ucis. Dar de ce? O anchetă foarte dificilă pentru Hercule Poirot, care află că toată lumea – familie, servitori, vecini – pare să fi avut motiv să îl asasineze pe bogatul domn Ackroyd. Din fericire, Poirot are un asistent, doctorul Sheppard. Romanul are unul dintre cele mai neaşteptate şi surprinzătoare finaluri din toată opera Agathei Christie.

Miercuri, 15 mai - Un buzunar plin cu secară

Rex Fortescue, regele unui imperiu financiar, tocmai a fost otrăvit, iar în buzunarul lui poliţia găseşte secară. Cine este autorul acestei crime bizare? Ar putea fi oricare dintre membrii familiei omului de afaceri sau poate una dintre victimele numeroaselor lui înşelătorii. Dar când tânăra şi decorativa soţie a domnului Fortescue este asasinată la rândul ei, ca şi una dintre servitoarele familiei, devine evident că ucigaşul nu poate fi decât un psihopat. Căci ce alt motiv ar avea cineva să omoare folosind drept inspiraţie versurile unui cântecel pentru copii? Miss Marple se implică în cel mai ciudat caz din viaţa ei, pentru a demasca un ucigaş nemilos.

Miercuri, 22 mai – Adversarul secret

Primul Război Mondial tocmai s-a încheiat, iar doi prieteni, Tommy, care a fost soldat, şi Tuppence, o fostă infirmieră pe front, au nevoie disperată de o slujbă sau de orice alt mijloc prin care ar putea face rost de bani. Se trezesc în schimb implicaţi într-o afacere de spionaj cu miză foarte importantă pentru Marea Britanie şi SUA: cele două ţări, dar şi un misterios şi puternic adversar vor să pună mâna pe nişte documente transportate în 1915 pe vasul Lusitania. Documentele ar putea împiedica izbucnirea unui nou război, dar cum ar putea Tommy şi Tuppence să o găsească după atâţia ani pe misterioasa Jane Finn, singura care ştie unde se află acestea? Este primul dintre cazurile pe care le vor rezolva Tommy şi Tuppence.

Miercuri, 29 mai – Tabloul

Când Tommy şi Tuppence o vizitează pe mătuşa lor într-un azil de bătrâni, nu dau atenţie prea mare nici motivelor ei de supărare, nici pacientei care se plânge că a fost otravită. La urma urmelor, toţi bătrânii sunt puţin senili, îşi spun ei. Însă cineva pomeneşte de un copil care ar fi fost ascuns în spatele unui şemineu, iar după câteva săptămâni mătuşa celor doi detectivi moare, lăsându-le moştenire un tablou care începe să o obsedeze pe Tuppence. Pornită în căutarea casei din tablou, se trezeşte prinsă într-o aventură periculoasă, în urma căreia va descoperi întâmplări vechi, poveşti despre copii omorâţi şi... o grămadă de diamante.

Căutaţi romanele seriei de autor „Agatha Christie” în reţeaua de distribuţie a presei începând de miercuri, 8 mai, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite