Humanitas inaugurează Anul Centenar Monica Lovinescu. În fiecare lună este programat un eveniment special

0
Publicat:

Pentru a marca o sută de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, Fundația Humanitas Aqua Forte și Editura Humanitas vă propun un exercițiu de admirație și aducere aminte, o agendă bogată în evenimente ce se vor desfășura de-a lungul întregului an 2023 – ANUL MONICA LOVINESCU.

image

Joi, 23 februarie, de la ora 17.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr, 38) va fi gazda conferinței de presă susținută de Gabriel Liiceanu și Horia-Roman Patapievici cu prilejul prezentării programului ANULUI CENTENAR MONICA LOVINESCU.Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

„Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca au pătruns în constelaţia mea umană mai întâi ca o «voce». Ei deveniseră o funcţie, erau răzbunarea părţii noastre care nu ajungea să se rostească.Ce «cuplu» formidabil au alcătuit ei cu noi! Istoria ne transformase în infirmi ai expresiei; ei ne înapoiau darul cuvintelor. Ce terapie formidabilă a însemnat pentru noi prestaţia lor!Să am curajul să-ntreb ce-am fi fost fără Monica Lovinescu? N-a venit oare momentul, măcar acum, la centenarul nașterii sale, să ne aducem aminte cât de mult îi datorăm și cât de puțin i-am onorat memoria?Dinspre mine, știu că le datorez enorm, ei și lui Virgil Ierunca. Și la fel și editura Humanitas care, neasistată de ei, poate că nici n-ar fi ajuns să-și aniverseze cei 33 de ani de la înființare.Tocmai în numele acestei datorii morale îi închinăm întregul an 2023. Acesta este, pentru mine și pentru Humanitas – și s-ar fi cuvenit să fie pentru toată România –, «Anul Monica Lovinescu». Mi-aș dori să fim împreună cât mai mulți cei care credem în această aducere-aminte...“, a spus Gabriel Liiceanu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite